Actualitate

Medicul Alexandru Rafila vorbeşte despre creşterea cazurilor de coronavirus

Publicat: 12 iul. 2020
Medicul Alexandru Rafila vorbeşte despre creşterea cazurilor de coronavirus
Medicul Alexandru Rafila vorbeşte despre creşterea cazurilor de coronavirus

Medicul Alexandru Rafila a oferit o serie de declaraţii despre creşterea cazurilor de coronavirus. Într-o intervenţie la o televiziune, reprezentantul României în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii explica faptul că cel mai important este trendul.

Medicul Alexandru Rafila vorbeşte despre creşterea cazurilor de coronavirus

Într-o intervenţie la un post de televiziune, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat faptul că cel mai important în această perioadă este trendul. Medicul observa faptu că traversam o perioadă de 1-2 săptămâni în care se pare că pandemia se afla într-o fază de evoluţie. În altă ordine de idei, medicul Rafila spune că nu exista o motivaţie ştiinţifică care să reflecte scăderea transmiterii:

„Important este trendul. Trebuie să avem o perioadă de 1-2 săptămâni ca să putem spune că pandemia se află într-o anumită faza a evoluției. Așa cum am ajuns foarte rapid de la 400 la 700 de cazuri în câteva zile, sigur că se poate ajunge și la cifre mai mari. Trendul descrescător să știți că nu vine de la sine, am auzit și teorii – ‘oricurm în 2-3 săptămâni începe să scadă transmiterea’, dar nu există motivație științifică care să reflecte acest lucru. În toate țările unde s-a renunțat la distanțare fizică și la utilizarea măștii a crescut numărul de cazuri, fără să existe semnele unei scăderi din senin, pentru că acest lucru nu se poate întâmpla. Cu cât ne expunem mai mult, cu atât transmiterea va fi mai intensă”, a avertizat Alexandru Rafila.

Aproprierea de vârf este un lucru bun

Declaraţia serii vine de la medicul Alexandru Rafila care spune faptul că aproprierea de un vârf este un lucru bun pentru ca asta înseamnă faptul că se va opri creşterea. Logic vorbind, dacă se ajunge la un vârf, înseamnă faptul că va exista o descreştere a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Dacă ne apropiem de un nou vârf, putem să considerăm că e bine, pentru că înseamnă că se oprește creșterea. Dacă atingi un vârf, punctul următor e de descreștere. Eu sper să fie așa, dar lucrul ăsta nu se poate întâmpla mai repede de câteva săptămâni și doar dacă reușim să încheiem această abordare diferită în zonă publică în ceea ce privește această fecțiune, încât să dăm suficientă coerență mesajulor, pe de o parte, și să dăm încredere oamenilor că dacă reușesc să respecte acele câteva măsuri, lucrurile pot intra în normal. Acest lucru trebuie coordonat cu autoriățile de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila.

Ce spune, medicul Alexandru Rafila despre cei care neagă prezenţa virusului

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, are un răspuns incredibil la întrebarea legată de inexistența coronavirusului. Mulți români neagă acest pericol și spun că nu cunosc pe nimeni infectat.

”Cunosc foarte, foarte multe persoane, cred că și dvs cunoașteți foarte multe persoane publice din România care au fost infectate. Din păcate, repetăm câteodată un scenariu pe care l-am mai întâlnit și în anul 2009, când a existat pandemia cu A(H1N1), așa-numita gripă porcină, când trigger-ul pentru oameni ca să se vaccineze a fost legat de evoluția tragică a bolii în cazul unei persoane cunoscute, o persoană publică. Sunt foarte multe drame, am numeroși colegi care s-au infectat și care au trecut prin forme medii spre severe ale bolii și pentru care am fost foarte îngrijorat.”

Adauga un comentariu