Coronavirus

Medicul Anthony Fauci a făcut anunțul: Când se va termina pandemia de COVID-19

Publicat: 19 feb. 2021
Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite
Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite

Medicul Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a răspuns la întrebarea care se află pe buzele multora: „Când se va încheia pandemia de coronavirus?“

Anthony Fauci este de părere că finalul pandemiei este direct influențat de numărul persoanelor care se vor vaccina și spune că este posibil ca americanii să poată reveni la o viată normală undeva între toamnă și sfârșitul anului.

„Partea bună este lumina de la capătul tunelului, care, pot să vă spun, va deveni tot mai puternică în februarie, martie, aprilie. Răul va fi înlocuit cu binele. Cu toții sperăm că acest lucru va deveni posibil. Când vor trece aceste luni, vom avea destui oameni vaccinați astfel că ne vom putea gândi serios la revenirea la normalitate”, a declarat Anthony Fauci.

Anthony Fauci: „Există mulți factori care influențează revenirea la normal“

Expertul în boli infecțioase din SUA a precizat că o revenire la normal, după pandemia de COVID-19, ar putea avea loc până la sfârșitul anului.

„Există mulți factori – inclusiv apariția variantelor de coronavirus care sunt mai contagioase – care vor influența atunci când americanii pot reveni la activități care au fost oprite de pandemie. Este posibil ca americanii să poată reveni la o viata normală undeva între toamnă și sfârșitul anului, așa cum a spus președintele, până la sfârșitul anului, de Crăciun”, a precizat Anthony Fauci.

Joe Biden s-a arătat optimist: „Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască“

Președintele SUA, Joe Biden, a precizat că speră ca până de Crăciun, pe fondul vaccinării anti-COVID-19, oamenii să paotă reveni la obieciurile dinainte de pandemia de COVID-19, iar până anul viitor să dispară toate restricțiile.

„Cred că până la Crăciun vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea din prezent. Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască sau să se distanţeze social. Până la finalul lunii iulie vom avea peste 600 de milioane de doze suficiente pentru a vaccina fiecare american”, a opinat Joe Biden, care a adăugat că vaccinarea în Statele Unite este încă într-o etapă timpurie, astfel că situația epidemiologică nu are șanse să se îmbunătățească, cel puțin înainte de finalul acestui an.

Bill Gates este mai pesimist: „Sfârșitul pandemiei, în cel mai bun caz, va fi anul 2022“

Miliardarul Bill Gates nu este la fel de optimist ca Joe Biden și susține că despre revenirea la normalitate nu se poate vorbi mai devreme de 2022.

„Sfârșitul pandemiei, în cel mai bun caz, va fi anul 2022. Dar, în anul 2021, ar trebui să putem reduce cifrele (numărul infectărilor, n.red.), dacă adoptăm același mod de abordare la nivel global. Vestea bună este că avem tehnologia pentru fabricarea vaccinurilor. Astfel, mai devreme sau mai târziu va trece pandemia, dar va rămâne sărăcia“, a opinat Bill Gates.

Klaus Iohannis: „Avem speranţa ca până în vară să ieşim din pandemie“

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că speră ca până în vară să scăpăm de pandemia de COVID-19.

„Campania de vaccinare merge foarte bine. Suntem în continuare în topul european la toţi parametrii şi vom avea în zilele acestea deja persoana cu numărul 1 milion care va fi vaccinată. Ritmul creşte de la o săptămână la alta şi cu toţi avem speranţa ca până în vară să ieşim din pandemie, sigur, cu vaccinarea şi cu respectarea restricţiilor până atunci”, a spus Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Dragii mei, pe Dumnezeu, L-am lăsat deoparte? Eu cred că șansa noastră este în primul rând, Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos, Fiul Lui, care a murit pentru păcatele noastre, dar, a și înviat și șade la dreapta puterii lui Dumnezeu! El este Regele regilor și Domnul domnilor. El este Viața și Speranța noastră, și în El trebuie să ne încredem!

Adauga un comentariu