Eveniment-Social

Medicul care primeste lunar cinci salarii

Publicat: 10 feb. 2012
1

@ Este manager de spital, cadru didactic la UMF, presteaza zilnic activitate medicala la cabinetul privat, coordoneaza Centrul de Fertilitate si ocupa fotoliul de presedinte al Comisiei de jurisprudenta din cadrul Colegiului Medicilor din Iasi @ Pentru fiecare activitate primeste lunar o leafa

Un manager de spital din Iasi incaseaza lunar cinci salarii, mai mari sau mai mici, pentru tot atatea functii. Prof. dr. Mircea Onofriescu este singurul manager de spital care detine atatea functii in sistemele de sanatate public si privat. El este angajat ca profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa, cu norma intreaga, de unde a ridicat in anul 2010, conform declaratiei de avere, un venit de 66.848 lei. De asemenea, prof. dr. Mircea Onofriescu este si manager la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, de unde a primit in acelasi an 68.371 lei. De precizat ca, zilnic, managerul maternitatii are programate interventii chirurgicale si consultatii. Probabil, intre doua operatii se ocupa si de activitatea manageriala a unitatii pe care o conduce.

In fiecare zi, prof. dr. Mircea Onofriescu presteaza activitate medicala si la societatea comerciala Asklepios-RO SRL din Iasi, care administreaza cabinetul de obstetrica-ginecologie privat al managerului. In 2010, conform declaratiei de avere, ca angajat al societatii mentionate, a incasat 30.060 lei si dividente in valoare de 50.000 lei. Totodata, si sotia, medic stomatolog, a obtinutt 50.000 lei dividente si 25.000 lei ca administrator la SC Asklepios-RO SRL.

Pe langa cele doua, prof. dr. Mircea Onofriescu este coordonatorul Centrului de Fertilitate care functioneaza in Iasi. Bineinteles ca activitatea medicala desfasurata in cadrul centrului este remunerata. Avand in vedere tarifele destul de ridicate pentru procedurile de fertilizare in vitro, unde se prezinta cupluri din toata zona Moldovei, probabil si comisionul ridicat de prof. dr. Mircea Onofriescu este la fel de mare.

Managerul Maternitatii Cuza Voda din Iasi este si presedintele Comisiei de jurisprudenta din cadrul Colegiului Medicilor din Iasi. In afara de acestea, este si membru in 13 societati stiintifice din Romania si 16 care activeaza in strainatate. Probabil, pentru managerul maternitatii mentionate, ziua are pe putin 48 de ore. Numai la UMF trebuie sa presteze zilnic cate 7 ore.

Comentarii
 • Devenea prea evident bai Onofriescule ca prea nu te ataca BZI, asa ca ai platit sa te atace putin si pe tine, dar asa, doar de forma. Sa nu se supere Astarastoaie si Covic pe tine. Tu ai platit sa fie desfiintati in acest ziar. Si acum vrei sa pari si tu atacat.Acusi pui unul din cateii tai sa scrie pe aici ca si cum ar fi o pacienta cat de minunat esti si ce mare specialist esti si cate vieti ai salvat. Acusi, cum se trezesc cateii tai ii pui sa scrie ceva frumos.

 • Exemplu tipic de capusare a statului. 3 salarii la stat, cipeala masiva si in privat, dar suntem in Romania si astfel de indivizi incompetenti, frustrati si criminali prospera. Mai tii minte familia pe care ai nenorocito. Nu ai vazut malformatia copilului si el a murit sub ochii nostri

 • Oare ii ajung banii?! Oare ziua are mai multe ore decat spune astronomia pentru a-si putea scrie pontajele?
  Ati uitat activitatea de la Ominia Clinic….

 • Mason rotarist. Asa se explica, ei sunt ciuma Iasului, capuseaza tot si se acopera intre ei. Este prieten cu impostorul Salceanu, care se vedea rector la UTI. Noroc ca profesorii de la UTI sunt mai destepti decit masonii…, nu dau 2 muci pe ei.

 • Asa este cind ai de sotie o curva penala si lacoma. Trebuie sa produci non stop pt. ea si fiica ei oligofrena. Mie personal mi-e mila de el, este un biet sclav.

 • De ce nu va faceti medici dragilor ? 12 ani pana termini liceul, 6 ani facultate, 5 ani rezidentiat pe un salar de nimic , examene pt cadru didactic pana la profesor de iti crapa mintea si cam cum ati vrea voi sa fie renumerat, ca unul care in tot timpul asta a frecato prin carciumile iasiului toti acesti ani si acum se revolta? Sa fim seriosi

 • Studentul destept de la medicina: baietas, nu mai afce pe desteptul. orice facultate e dificila daca o faci serios. Orice universitar in orice domeniu face studii lungi, asa ca nu mai vorbi ca sa nu adormi.
  Du-te in orice institut de cercetare si intreaba care e parcursul academic al unui cercetator ( desi ar trebui sa stii). Si stii ce salariu are? Pe urma mai vorbim.

 • Acest om merita toate salarile chir si zece daca ar fi.
  Este un bun medic si priceput.
  Decat sa vina alti medici incopententi mai bine Onofriescu care stie ce face.

 • Mai ilua mai, tu vorbesti de „incompetenta” si vrei sa ne convingi ca esti capabil sa faci diferenta intre un medic bun si unul rau! Si medicul ala pe acre-l lauzi e platit neica pentru ce face, la fel ca oricare altul. doar ca baiatul e destept si s-a invirtit si el de alte salarii.
  hai, valea de aici, invata sa scrii intii.

 • Problema nu e cate salarii are, problema este ca din cauza acestor profesori sunt zeci daca nu chiar sute de tineri proaspat specialisti care stau acasa si nu reusesc sa patrunda in domeniul medical. Daca ar avea un dram de bun simt acesti profesori probabil ar ceda una din toate functiile pe care la detin la un medic proaspat iesit din rezidentiat si care sta cu plicul pe la usa unui director de spital sa aiba si el ce profesa.

 • gaby, e o problema si cele cinci salarii: nimeni nu poate face fata corect la un volum de munca enorm deci e clar ca omul nu isi ia salariile pe merit. Sigur rasoleste multe din ce are de facut sau ii pune pe altii sa munceasca in locul lui, asa cum fac in general smecherasii ce ajuns sefi: profita de tineri, subalterni.
  Deci si salariile sint o mare problema atunci cind nu sint incasate pe merit.
  Dar si pb ridicata de dv este corecta: multi tineri int pe dinafar sau isi iau lumea in cap din cauza dinozaurilor astora nesatuli: astarastoae, cepoi, covic, onofriescu si citi mai sint ca ei!

 • Va agitati de pomana, de asta ne merge la toti de-a’m p..lea, ca in loc sa ne orientam si noi sa facem malai, stam mancam seminte si ragaim a mici si bere si ii aratam pe ,,aia” cu degetul ca au si fac bani.Asta e un ***** de doctor, salaii mari sunt altii, de ce stiti doar sa spuneti ca ,,nu poate fii bun in ce face” corect , a omorat sau nenorocit pe careva??? Daca nu-si face datoria cum trebuie, sa-l de-a in p..la mea afara, dar nu pt. faptul ca papa malai mai mult, iar vis a vis de masoni, ce ne-au f.tut ei pana acu’ sa vedeti de acu in colo. Abia acolo ar trebui sa cascati ochii, ca suntem cu totii sclavi.Basescu,Ponta si restul… sunt par la cur… Iar noi ne aratam si ne injuram unii pe altii… Pacat.

 • Poate sa ia si ** salarii,este munca lui ,este un medic de nota **.Sa fie sanatos si sa ajute pe toate femeile ,este un om bun si un bun specialist ,iar dusmanii s-a moara de ciuda .

 • popescule, salariile le iei pe ce muncesti nu pe ce te faci ca muncesti.
  Ca ziua n-are decit douazeci si patru de ore, in caz ca nu ai aflat pina acum.

 • E mai lesne de inteles atitudinea d-lui Astarastoie cand a fost intrebat daca e corect si legal sa fie platit din * locuri. Omul a reactionat destul de echilibrat si nu s-a folosit de ceea ce spun copii la scoala: ,,si Gigel a facul la fel, de ce ma pedepsiti numai pe mine ?,,. Asta-i sistemul medical, asta-i sistemul LACOMILOR, culmea, a celor care plang mereu ca nu sunt bani destui, din care sa se plateasca decent si medicii tineri.Acum intelegem mai lesne cine sutt adevartii VINOVATI de plecarea medicilor tineri din tara. Pentru asta merita sa iesi in strada si sa protestezi, pentru asta -si nu numai- merita sa iesi in strada si sa ceri schimbarea din temelii a practicilor din sistemul medical. Astfel de oameni profita de deruta celor care nu stiu cum s-o scoata la capat cu problemele vietii, se aseaza in ceafa lor si SUG LOCOMI ultimele picaturi de viata. Este indreptatit sa-i numim VAMPIRII actuali.

 • Toti cei din specialitatea de obstetrica-ginecologie stiu bine cum a ajuns profesor acest spagar de oligofrenescu. Pe bani grei a fost adus de prof Dragomir de la tara si numit direct cadru didactic la umf Iasi. Cu spaga data in stanga si in dreapta a ajuns prof universitar desi dosarul lui nu are nimic (zero publicatii ISI).Daca nu este adevarat ce spun, sa-si puna pe site lucrarile stiintifice publicate.Baiatul lui dupa ce nu a reusit la rezidentiat l-a bagat direct prerarator sau asistent la Urologie Spit.Parhon cu ajutorul prof Novac desi nu era post liber.Prieten la catarama cu Astarastoaie a ajuns in Senat si in Colegiul Medicilor presedinte la o comisie unde taie si spanzura colegi nevinovati (cercetati dosarele).Lucreaza la mai multe cabinete particulare (in articol sunt omise multe)de unde racoleaza bolnavele si le interneaza la spitalul Cuza Voda unde este director.Iar aici este salariul lui cel mai mare daca avem in vederenumarul mare de operatii si nasteri pe care le asista (sute de milioane lunar).Acesta este adevarul despre un individ mediocru ca medic si total lipsit de caracter ca director de spital, prima lui masura in acest post fiind inlaturarea prof Dragomir din spital

 • daniel, daca domnul doctor ar fi avut mai putine responsabilitati si ar fi cordat mai multa atentie pacientilor toata lumea ar fi avut de cistigat.
  Ferice de dv, alte femei au fost nenorocite de indolenta unor medici obositi, grabiti si plictisiti, nemultumiti cu ce li s-a dat.
  La asta va ginditi, sau egoismul va lasa indiferent? daca dv va e bine ailalti poate sa moara, nu?

 • Cel care a postat sub pseudonimul pt pupincuristi are perfecta dreptate. Asta e parcursul acestui individ. Nu a dat un exemen adevarat in viata lui, toate lucrarile si granturile pe care e trecut apartin cercetatorilor de la Cuza si drului Nemescu.

 • mi e e teama pt. copiii nostrii,ca nu vor avea parte de niste doctori care stiu ce este aceea medicina,si,ma bucur ca macar eu am avut noroc de niste medici f.f.bine pregatiti si DUMNEZEU sa i binecuvante ze!

 • Comentariul lui pentru pupincuristi este cel mai la obiect si realist.
  Pune degetul pe rana enorma din invatamintul medical iesean: o droaie de universitari fara publicatii, fara realizari, amatori de granturi si peschesuri, toti tinuti in spate de tartorul astrarastoae, ca de-aia s-au si grabit prostii sa-l voteze: cine sa-i mai tina in brate si sa le tolereze mediocritatea. daca va uitati la cv-urilor lor sint toti o apa si-un pamint. De aia tinerii valorosi pleaca si nu se mai intorc;sau daca se intorc, se intorc doar ciurucurile ce nu-si au loc decit intr-un mediu corupt ca cel de la noi.

 • Deontologic era sa citim in ziar si o declaratie de la domnul dr. Onofriescu. Orice persoana are dreptul la exprimarea unei opinii atunci cand este criticata. In plus, cititorii vor sa afle si versiunea lui asupra cumulului de functii.

 • Ina, comentariul dv este o mostra de prostie. Functiile lui Onofriescu sunt reale si cunoscute, nu inventate: este profesor la umf, este managerul maternitatii si activeaza si ca medic acolo, este coordonatorul centrului de fertilitate, are cabinet particular unde activeaza etc.
  Ce doriti mai mult? Toate aceste informatii sunt publice, ce doriti sa explice domnul doctor? ca e destept ca si altii din clica, face intr-o zi cat altii intr-o saptamana? sinteti penibila cu afirmatiile dv.

 • pt ina: poate in ziarele de miine incolo desi nu cred. da` om videa
  pt gina: de ce sa nu mai fie medici buni? sunt destui doar ca unii nu incap de cei care ar fi trebuit sa stea linistiti la pensie.

 • Medicii rezidenti cand vor fi platiti?Fac garzi in prostie de ani de zile si spitalul Cuza-Voda este singura unitate sanitara care nu-si plateste rezidentii care fac garzi la greu!

 • ce medici mai bulangiilor, care copiati la examene si va dati mari medici. de aia moare lumea pe capete si mai fugiti si in tari straine dupa leafa mare, de parca noi am castiga miliarde de lei pe luna. ******* ordinare, nu se gaseste nimeni sa va estirpeze de pe fatza pamantului? HOTILOR… HUUUUUOOOOOOOOO

 • Dr. Onofriescu este un personaj odios:nu are valoare profesionala si nici umana, este lacom, cinic, oportunist,lingau pana a ajuns „mare profesor”.Dar este atat de „mare”, incat a prescris anticonceptionale unei femei gravide… Asta da, mare specialist! Pe medicii mai tineri ii urmareste sa nu cumva sa lucreze pe la vreun cabinet particular, asta insemnand ca i se reduc lui intrarile…Alti doctori mai tineri nu pot trai din cauza lui. De fapt, marea afacere din spitalele de obstetrica-ginecologie se face pe prostirea femeilor insarcinate, „convinse” de dl. dr. ca fatul nu se prezinta corect si, astfel, ca se impune cezariana…Aceasta banala interventie chirurgicala inseamna spaga de cel putin *5** ron. De cand exista omenirea, femeile au nascut natural, iar copiii au fost sanatosi. Cezariana se impune doar in anumite cazuri, dar nasterea naturala nu aduce tot atatia bani doctorului care o asista!Si inca ceva: adevaratul patron de la Omini Clinic nu este doctorasul „X”, ci dr. Onofriescu in persoana! De ce ii este frica sa iasa la lumina cu acel patrimoniu camuflat????????Raspunsul este usor de dat!

 • pt.student medicina
  felicitari, ai perfecta dreptate.
  dar cati stiu asta? (unde educatie nu e, nimic nu e)
  pentru un medic de talia lui si ** salarii nu ar fi suficiente.
  face parte din generatia medicilor care fac aceasta profesie cu daruinta. pacat ca mai sunt putini. MULT RESPECT DOMNULE
  PROFESOR !daca cei care comenteaza ar fi ajuns cu mama, sora, fiica, sotia sau prietena la dvs. si le-ati fi salvat, erau cuminti acum si nu mai scoteau atatea rautati din ei.

 • Nu am nici un dubiu ca modalitatea de incasare a banilor mentionati ca retributie este formal-legal corecta , ceea ce imi pare incorect este faptul ca fizic domnul profesor nu poate sa acopere fisele de post in locurile de munca unde figureaza pe statele de plata. Pe de alta parte este dificil de apreciat probitatea profesionala a unui om care are ceva vechime in meserie , si nu a ajuns un nume cred ca chiar asa peste noapte. Acum cateva zile am urmarit la televizor un mare profesor medic in chirurgia de urgenta , care spunea un lucru interesant care are legatura cu domnul Onofriescu, si anume ca in medicina , cu cat urci in ierarhia profesionala se produce inevitabil o hipertrofiere a personalitatii (fapt ce si-l recunostea si medicul de la bucuresti) , motiv pentru care in aceasta faza are dificultati de comunicare si apreciere a ceea ce e in jurul sau, crezandu-se omnipotemt si omniprezent. Din acest punct de vedere domnul Onofriescu cred ca a ajuns in asemenea faza de hipertrofiere si cred ca parerea mea e sustinuta de multe persoane ce il cunosc si care sunt obligate sa observe schimbarea de atitudine in comportament in ultimii 2-3 ani.
  Pacat ca unii din studentii sai si-l alesera drept model dar acum sunt dezamagiti. Am facut aceasta divagatie pentru „les coneseurs” , cat despre cuantumul salariului total tin sa-i asigur pe cei nelinistiti de marimea castigului , sa stea linistiti , in strainatate un medic bun castiga cinstit si15*** euro pe luna (faceti o inmultire si comparati si o sa va linistiti), insa as vrea sa fiu bine inteles pe timpul efectiv muncit (nu pontat in paralel si smecherit cum e in cazul de fata).
  Totusi ma intreb chiar asa a ajuns de departe perceptia aberanta a dr. M.O. despre bani , valoare, etica si bun simt ?
  Cred ca l-a luat valul , .. si onest ar fi ca intr-o pozitie publica sa se explice , pentru ca continuand astefel oamenii o sa-si piarda increderea in valoarea sa. Nu-i cunosc probitatea profesionala decat din presa si povestile rezidentilor care in treacat fie spus sunt folositi ca negrii pe plantatie , iar la examenele de specialitate sunt batjocoriti si abandonati de onor domn profesor. Domnul doctor O.M. este profesor la UMF dar maestru despre care sa vorbeasca specialistii de O.G. nepotilor sai nu va fi niciodata.

 • Nu am nici un dubiu ca modalitatea de incasare a banilor mentionati ca retributie este formal-legal corecta , ceea ce imi pare incorect este faptul ca fizic domnul profesor nu poate sa acopere fisele de post in locurile de munca unde figureaza pe statele de plata. Pe de alta parte este dificil de apreciat probitatea profesionala a unui om care are ceva vechime in meserie , si nu a ajuns un nume cred ca chiar asa peste noapte. Acum cateva zile am urmarit la televizor un mare profesor medic in chirurgia de urgenta , care spunea un lucru interesant care are legatura cu domnul Onofriescu, si anume ca in medicina , cu cat urci in ierarhia profesionala se produce inevitabil o hipertrofiere a personalitatii (fapt ce si-l recunostea si medicul de la bucuresti) , motiv pentru care in aceasta faza are dificultati de comunicare si apreciere a ceea ce e in jurul sau, crezandu-se omnipotemt si omniprezent. Din acest punct de vedere domnul Onofriescu cred ca a ajuns in asemenea faza de hipertrofiere si cred ca parerea mea e sustinuta de multe persoane ce il cunosc si care sunt obligate sa observe schimbarea de atitudine in comportament in ultimii 2-3 ani.
  Pacat ca unii din studentii sai si-l alesera drept model dar acum sunt dezamagiti. Am facut aceasta divagatie pentru „les coneseurs” , cat despre cuantumul salariului total tin sa-i asigur pe cei nelinistiti de marimea castigului , sa stea linistiti , in strainatate un medic bun castiga cinstit si15**0 euro pe luna (faceti o inmultire si comparati si o sa va linistiti), insa as vrea sa fiu bine inteles pe timpul efectiv muncit (nu pontat in paralel si smecherit cum e in cazul de fata).
  Totusi ma intreb chiar asa a ajuns de departe perceptia aberanta a dr. M.O. despre bani , valoare, etica si bun simt ?
  Cred ca l-a luat valul , .. si onest ar fi ca intr-o pozitie publica sa se explice , pentru ca continuand astefel oamenii o sa-si piarda increderea in valoarea sa. Nu-i cunosc probitatea profesionala decat din presa si povestile rezidentilor care in treacat fie spus sunt folositi ca negrii pe plantatie , iar la examenele de specialitate sunt batjocoriti si abandonati de onor domn profesor. Domnul doctor O.M. este profesor la UMF dar maestru despre care sa vorbeasca specialistii de O.G. nepotilor sai nu va fi niciodata.

 • Nu incape indoiala ca este un doctor bun dar este si un oportunist, aceste castiguri sunt nimicuri pe langa spaga pe care o ia ca manager de la firmle care vor sa intre in spital cu produse, cine da spaga mai mare ala intra, indiferent ca au produse de calitate proasta, el se gandeste doar la bani si nu la sanatatea bebelusilor, vorbesc in cunostinta de cauza, sper ca si cred ca nu va mai sta mult in functia de manager.

 • ..este un profesionist de exceptie a salvat multe vieti..un adevarat om..restul sunt rautati din partea celor care nu pot sa-l depasesca ..ar fi bn daca ar exitsa multi ca el..viata e pe primul loc

 • Tanti Georgeta,
  tocmai pt ca viata e pe primul loc, doctorii nu ar trebui sa conditioneze actul medical. Pe intelesul dumitale, ca te vad mai simpluta, nu trebuie ca un medic sa-ti ceara spaga pentru a accepta sa te consulte, opereze sau macar sa te bage in seama.
  Iar in articol nu e vorba de calitatile de medic ale lui M.O. ci de lacomia lui de a cistiga din cinci locuri, muncind de mintuiala in toate cinci.
  E mai clar tanti?

 • Daca un medic munceste, nu-i bun, daca ia bani pe munca lui, nu-i bun, daca salveaza vieti, nu-i bun, daca aduce copii pe lume, nu-i bun, cind dracu domnilor ”stiristi” este bun un medic??? Cind o sa opriti din a denigra oameni care fac bine? Doreati cumva sa lucreze degeaba? Sau sa fie platit la fel ca un reporter?! Sau credeti cumva ca meseriile sint la fel? Nu va doresc domnilor ”reporteri” sa ajungeti sa aveti nevoie de acest om, sub orice forma. Numai in situatii delicate veti putea aprecia ajutorul dat de acest doctor.
  De ce nu ii vedeti pe cei care fura, cei care se imbuiba, fara munca?

 • Nea ciupercuta, adica hrib, pai tocmai asta ne intrebam: cum ajunge docmnu doctor sa mai munceasca? Ca numa sa ajunga dintr-un loc de munca in altul si i s-a duc juma de zi!
  Ia lamureste-ne matale cum face zmeul asta de M.O. sa munceasca atata, ba la umfeu, ba la spital, ba o nastere, ba o ecografie, basca managementul, studentii, cercetarea ( ca domnu e prof uni daca nu ati remarcat!), si clinica aia de feritilitate, fertilizare sau ce-o fi.
  Ia lamureste-ne nea hrib sa stim si nou sa muncim cit pentru cinci si sa ne mai ramine timp de familie, de o plimbare, un restaurant cu prietenii, o vacanta, asa ca oameni sintem.
  aud bre?

 • Citesc cu multa sila comnetariilor diversilor postaci cu laude la dresa acestui doctor nesatul. Chiar daca e un doctor bun ( parerile sint impartite), alte realizari nu are, ca prof e zero, un prost printre alti prosti din umefeu, dar da bine din gura si mai ales da bine din coate.
  Cum se poate sa sustii, fara nici o rusine, ca poti face treaba buna in cinci locuri? Un medic adevarat nici nu ar avea timp sa respire daca si-ar face treaba cum trebuie. Imi amintesc de un articol despre 2 doctori ce s-au intors in oras dupa cativa ani in strainatate ca munceau prea mult acolo si nu aveau timp de viata de familie, si lucrau doar la spital! iar aici doctorita aia avea timp si de umf si de universitate, si de cabinet privat si de copil si casa!
  asa-i diferenta dragilor: aici se bate apa in piua, snapanii se fac ca muncesc si alti snapani ii lauda.
  Terminati cu laudele astea cretine: un om normal ce-si face treaba cum trebuie nu poate sa fie in cinci locuri si in fiecare sa fie top. Clar, le rasoleste pe toate si e platit degeaba.
  Aveti putina decenta oameni buni!

 • Nu cred ca autoarea articolului are ceva cu doctorul M.O. Subiectul asta a mai fost abordat.
  in iulie douamii unsprezece, a aparut in Adevarul
  „Ieşenii „science fiction“: lucrează în patru instituţii în acelaşi timp”.
  Si era vorba si de Onofriescu.E bine ca din cand in cand sa se mai aminteasca despre astia, sa vada si oamenii cum se fac unii ca muncesc si iau salarii pe de-mboulea.

 • Asa, hrib tata….reusesti sa enervezi mai tare decat „eroul” din articol, care cu o mana opereaza, cu o mana fertilizeaza, cu o mana tine cursuri….etc….si mai are si o mana intinsa sa o pupi tu, slugoiule….poate iti pica si tie ceva…..neam de traista. Tara de pupincuristi.

 • problema este simpla – cate familii sunt recunoscatoare acestui doctor? cred ca sunt sute daca nu chiar mii de familii care au acum copii datorita experientei si seriozitatii acestui doctor. Este adevarat ca timpul sau este limitat(am asteptat si cate 2 ore sa intru in cabinetul sau) dar este bine organizat si da atentie cazurilor complicate sau cu probleme. Eu nu pot spune decat ca am un copil datorita acestui doctor si asta dupa * ani de chin.

 • simonicai ca bradu, cum spui tu, desteptule, care vorbesti ca sa nu taci, i-a disparut comentariul la articol.oare de ce? de vina e basescu…sau boc?

 • Cine nu a auzit de managementul timpului si de delegare sa mearga sa mai citeasca putin si apoi sa comenteze. Omul nu da la lopata ca sa sape cu cinci lopeti in * ore de lucru. Cei care injura medicii in general fara sa se uite la ceea ce fac acesti oameni pentru bolnavii lor nu le doresc decat sa aiba nevoie de un medic bun si cu experienta si sa nu il gaseasca. Atunci cu siguranta vor renunta la nesimtirea cu care comenteaza aici.

 • Cei care il lauda ar trebui sa vina la maternitate sa vada cum dr.Onofriescu lasa cu orele pacientii sa astepte….cum trateaza angajatii spitalului ca pe propria mosie….contractele care le-a semnat la fel ca si prietenul lui Covic si in urma carora cele 5 salarii sunt maruntis de buzunar…autoritatile competente trebuie sa se autosesizeze si faca curatenie in afacerile necurate ale acestor doctori care fac de rusine sectorul medical

 • Pentru comentatori in general, dar mai ales pentru cei suferinzi de scenarita. Dragilor, profesia de medic este una dintre cele mai frumoase si umanitare indeletniciri, dar in acelasi timp si una dintre cele mai ingrate. Medicul, indiferent de specialitate, incepand cu prima sa zi de serviciu si pina la caderea in bazinul uitat al pensionarilor, trebuie sa fie in permanenta zimbitor, amabil, politicos, profesionist, modest, sa locuiasca intr-o garsoniera la marginea orasului, sa circule pe jos sau in cel mai bun caz cu bicicleta, iar concediile sa si le petreaca an de an in statiunea Strunga sau Balta Arsa. Va rog sa va reveniti oameni buni. Confortul profesional al unui medic bun, daruit, presupune cu totul altceva: o viata de studiu, sute si mii de nopti petrecute in spital, in sala de operatii sau la capataiul bolnavului, toate acestea in detrimentul unei vieti personale, de obicei scurte si anoste.

  Profesorul Onofriescu continua o traditie de care Iasul medical, a fost si este mindru. Ne place sau nu, dar domnia sa este unul dintre urmasii profesorilor Dobrovici, Gavrilescu, Teleman si mai recent a profesorului Dragomir. De ce sunteti contrariati ca are cinci slujbe? Doctorul Onofriescu profeseaza ca medic in cinci locuri si in cinci moduri diferite. Face numai activitati legate strict de pregatirea sa profesionala. Numai in felul acesta le poate cuprinde si dovedi in mod onorabil. Profesorul si practicianul nu se pot intilni cu studentii sau medicii invatacei decit in clinica, la patul bolnavului. De ce coordoneaza Centrul de fertilitate? Nu o face pentru bani, o face pentru ca stie ce trebuie facut in acest domeniu. De ce nu o faceti dumneavoastra domnilor doctori detractori? Pentru ca esecurile va pindesc la fiecare colt, iar de aceste esecuri va este frica . In definitiv cele cinci salarii abia daca se ridica la o leafa decenta a unui medic specialist ginecolog din Germania. Un sef de clinica si de catedra universitara de talia doctorului Onofriescu primeste numai de la stat intre *5 – 2* mii euro pe luna. In concluzie: cainele moare de drum lung, iar doctorii mediocrii ca si reporterii de la BZI de grija medicilor harnici si buni. Niciodata cele doua categorii de indivizi amintite mai sus nu vor arunca cu pietre intru-un salcam ci numai intr-un pom roditor.

 • Am avut marea onoare sa-l cunosc pe d-ul Prof. Dr. Mircea Onofriescu si nu o sa uit toata viata ca el mi-a oferit fericirea: un baietel sanatos care a venit pe lume dupa o sarcina grea. Ca pacienta nu m-am simtit niciodata neglijata, am avut incredere deplina in d-ul doctor care a dat dovada de un mare profesionalism pe toata durata monitorizarii sarcinii. Nu pot avea decat cuvinte de lauda la adresa lui.Pacat ca apar asemenea articole in presa despre oameni ca d-ul doctor.Din punctul meu de vedere merita si 2* de salarii pentru munca pe care o depune. Este normal sa fie rasplatit financiar ….doar nu se asteapta cineva sa munceasca gratis….sau poate asa ar fi romanii fericiti…Rusine sa va fie d-na Magda *******!

 • L-am cunoscut pe prof Onofriescu acum *1 ani ,in urma unei sarcini pierdute in luna a 9 a fiind in evidenta unui alt medic ;nu mai credeam ca pot aduce pe lume un copil dar cu ajutorul prof Onofriescu acest lucru a fost posibil si la numai 2 ani dupa acel esec am adus pe lume o fetita sanatoasa,apoi dupa alti * ani tot sub evidenta stricta a d nului prof Onofriescu a venit pe lume si un baietel;nu pot decit sa i multumesc d nului prof ptr profesionalismul de care da dovada;din punctul meu de vedere merita rasplatit pentru activitatea sa si nu inteleg de ce unii oameni nu-i apreciaza pe cei care muncesc;

 • Acest articol este incalificabil pentru ca se adreseaza veniturilor si nu calitatilor profesionale si umane ale Domnului Profesor Onofriescu. Toti ce care critica uita sa aminteasca si de vietile salvate de doctorul Onofriescu, mame si copii laolalta, timpul petrecut ani de zile pentru salvarea lor si deasemenea anii de studiu indelungat care i-au permis sa ajunga pe aceasta treapta profesionala. Asa cum bine sublinia cineva mai sus, el este un demn urmas al marilor ginecologi din Iasi dar si din tara si in ultima vreme recunoscut si in strainatate. Cred ca articolul de mai sus este doar rezultatul invidiei si a insuccesului profesional al unor colegi ai Dr. Onofriescu.
  Eleonora Bendeaca, Chicago, Illinois

 • din punctul meu de vedere e un om fara suflet care alearga numai dupa bani
  nu se gandeste pe cat de multa lume incurca nefacadusi treaba de profesor ci alergand de la un Job la altul…dar din pacate in romania se poate pentru ca nu il judeca nimeni….doar e domnul profesor

 • dezgust total ,si poate e prea putin spus…numai femeie sa nu fii in Iasi, pt ca medicii de aici nu sunt medici,nu am sa inteleg niciodata de ce oamenii astia nu au ales sa faca alte meserii in loc sa se joace cu destinele noastre, isi vand sufletul pentru bani..iar in ce il priveste pe marele domn profesor onofriescu nu mi-ar ajunge o zi intreaga sa-mi exprim parerea si dezgustul care il am pt el si pentru modul artificial in care isi face meseria…are 5 surse de venit,nu asta ar fi problema..e cel mai neserios,plictisit,banal,materialist om-doctor din cati am vazut…are niste preturi mari,te cheama la cabinet de 10 ori ca sa lasi de fiecare data in buzunarul lui,iar la final cand speri ca macar ca o sa fie bine ai parte de surprize neplacute…daca aveam incredere in acest „mare” doctor…azi probabil nu mai eram in stare sa scriu aici…intuitia m-a facut sa mai cer si alte pareri si m-a salvat….rusine!!!!

Adauga un comentariu