Titlurile zilei

Medicul de familie Daniela Bejan a destrămat o comunitate după ce a fost arestat! Plâng pacienții la Ciohorăni:”Nu e doctor ca ea”

Publicat: 26 ian. 2022
Medicul Daniela Bejan lângă fostul prefect, intrarea în cabinet, cu ușa încuiată și femeile care plâng
Sătenii plâng după ce au rămas fără doctor. Arestarea medicului de familie Daniela Bejan a adus comunitatea în pragul disperării

De mai bine de trei săptămâni, sătenii plâng după ce medicul de familie Daniela Bejan a fost arestat. Ușa dispensarului este încuiată și ei nu știu încotro să o mai apuce. Nimeni nu crede că dr. Daniela Bejan ar fi făcut vreo ilegalitate

Toți locuitorii comunei Ciohorăni, Iași, plâng după dr. Daniela Bejan. Aceștia îi simt pe deplin lipsa deoarece, de mai bine de trei săptămâni, de când a fost reținută, fiind bănuită de ”vaccinare la chiuvetă”, niciun medic nu a mai trecut pragul dispensarului. Reporterii BZI au stat de vorbă cu sătenii, iar aceștia au povestit cu lacrimi în ochi că doctorița a fost foarte apropiată de comunitate și nimeni nu crede că ar fi comis vreo ilegalitate.

”Am auzit ce s-a întâmplat, dar nu cred nimic. Doamna doctor era cea mai bună, un înger. Ne vorbea mereu frumos, ne dădea cele mai bune tratamente și când era nevoie venea și acasă. Săraca, nu avea nici mașină, mergea pe jos de cele mai multe ori. Îmi vine să plâng când vorbesc despre ea… Mă rog noaptea să se întoarcă la noi, că sigur ea nu a făcut nimic, probabil este o neînțelegere. Am auzit că nu mai vine, dar eu sper să vină, că e nevinovată”, a declarat Maricica T., fostă pacientă a medicului Daniela Bejan.

Localnicii spun că nu s-au vaccinat la medicul de familie Daniela Bejan

Întrebați de reporterii BZI, localnicii din comuna Ciohorăni Iași au precizat că nu s-au imunizat împotriva Covid-19 la cabinetul medicului Daniela Bejan. Aceștia au susținut că aproximativ nicio persoană din comunitate nu s-a vaccinat la dispensarul din sat și că medicul de familie imuniza în alte localități unde activa.

”Doar cuvinte de laudă pot să vă spun despre doamna doctor. A fost o femeie excepțională și chiar ne pare foarte rău că a plecat. Eu nu m-am vaccinat, nu m-am vaccinat la ea și nici nu am auzit pe cineva să se fi vaccinat aici. Din auzite știu că ea vaccina, dar prin alte localități, nu la noi”, a precizat un sătean.

”Eu am 80 de ani și o cunosc pe doamna doctor Bejan de mulți ani. Cred că a venit la noi înainte de revoluție. A fost un medic excepțional, era atât de apropiată de noi și noi de ea… Nu cred că mai există doctor ca ea. Eu nu m-am vaccinat că nu cred că am voie, dar nici nu am auzit pe cineva să se fi vaccinat. De la mine din familie nu a fost nimeni vaccinat la ea. Cine știe ce a fost acolo și de ce s-a ajuns în situația asta? Nouă ne pare tare rău că nu mai vine. Tot satul o plânge. Mai rar oameni ca ea”, a povestit Ileana C., fostă pacientă.

Dr. Daniela Bejan se află în arest

Amintim că, pe data de 12 ianuarie 2022, medicul de familie Daniela Bejan, premiat de fostul prefect al Iaşului, Marian Grigoraș, pentru că a vaccinat anti-Covid-19 în masă, a fost ridicată de poliţiştii de la DGA. După ce în luna noiembrie 2021 a primit un premiu, pentru că reușise să imunizeze foarte multe persoane, două luni mai târziu a fost vizată într-un dosar de luare de mită pentru eliberarea unor certificate verzi anti-COVID-19 fictive.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către DGA – Serviciul Județean Anticorupție Neamț. Pe data de 24 ianuarie 2022, aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore, iar mai târziu, judecătorii de la Tribunalul Neamț au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a medicului de familie Daniela Bejan.
Comentarii
 • Sa fi avut conditii decente de munca si naveta probabil nu se ajungea aici.Medicii de familie sint blamati oriunde si oricind cu cea mai mare placere in special de catre ‘confrati’. Rusinos,diplomele nu tin de cald si nu asfalteaza drumurile patriei.

 • Să vedeţi cum se comportă cu ei cîte un funcţionar de la CASA DE SĂNĂTATE cînd vine în control ,ce aere îşi dau ,cum îi ameninţă ,efectiv îşi bat joc, ,îi umilesc , iar medicii spre deosebire de alte categorii sociale au învăţat pe rupte

 • Lasa ca acum e f bine. Nu mai au medic deloc. In mintea nebunilor care ne conduc azi, a mai ramas de rezolvat pe lume o singura boala si aia e Covid, si trece cu vaccinul apa-de-ploaie. Deci, arestam medicii. Curios totusi cum probezi acuzatia de vaccinare-la-chiuveta. Cunoscatorii stiu de ce spun asta…. Si mai interesant va fi cind, la ceva vreme dupa isteria actuala, se va trage linie si se va aduce in discutie ca toate ordonantele din perioada actuala sunt neconstitutionale, dna doctor va da in judecata statul si va lua niste compensatii grasute pt statul in arest. Felicitari imbecililor care au lasat cel putin o localitate rurala fara medic de familie. Va doresc sa patiti asta voua si familiilor voastre, cind veti fi bolnavi, sau veti avea nevoie de o adeverinta sau concediu medical.

 • Ma intreb daca stiti ce salar are un medic de familie ?Intrebati si apoi veti vedea lacomia celor care pentru citiva arginti fac vaccin la chiuveta sau iau spaga …nu spun ca nu au invatat dar sint si alte categorii sociale care invata poate mai mult si au un sfert salar cit un medic.nu spun sa nu le dea salar mare dar spun ceva ,DECENTA DOMNILOR MEDICI!
  De curiozitate de exemplu la cardio vasculare in copou in policlinica pe usa de consulatie nu scrie ce cabinet este ce medici sint nu sint programari (sau sint programari de genul cheama 30 de oameni la ora 8 care apoi intra pe rind ) stau bietii pensionari cite o zi acolo isi iau si mincare cu ei iar asistentele discuta cu nasul pe sus cu ei ….asta e un exemplu dar cite locuri nu sint la fel?

 • Foarte bine ca au arestat o ,toata lumea sa respecte legea iar medicii care sint platiti acum foarte bine sa fie mai ponderati in a pretinde bani in plus, iara noi hai sa incercam sa nu i mai mituim .

 • Generalizarile nu aduc nimic bun ,ce treaba are Copoul cu articolul de mai sus,cum le stim noi pe toate de aia ne merge cum ne merge adica prost

 • Haideți să lăsam naibii faptul în sine. Mi se pare mai „de actualitate” enormitatea (poate …licență.jurnalistică) lansată de semnatara materialului ; citiți și vă minuinați ” Aproximativ nicio persoană”!!!!!!!!! Cred că merită trofeul GÂGÂ pentru…aproximare precisă.

 • Lasa-l si pe Sergiu sa vorbeasca, si el este om. Domnule Sergiu in capul tau este un talmes-balmes pe care din pacate nu il constientizezi. Prima afirmatie falsa: „Ma intreb daca stiti ce salar are un medic de familie ?” Medici de familie nu au SALAR. Au un buget al cabinetului din care trebuie sa plateasca asistenta, femeie de serviciu, utilitati etc. Ce ramane dupa ce achita toate acestea se numeste VENIT al medicului care se impoziteaza si acesta conform legislatiei : impozit pe venit, contributie la fondul de sanatate, contributie la fondul de asigurari sociale etc. Fa un calcul, sa te miri ce suma fabuloasa ii va ramane NET unui medic de familie. A doua afirmatie FALSA : „De curiozitate de exemplu la cardio vasculare in copou in policlinica pe usa de consulatie nu scrie ce cabinet este ce medici sint nu sint programari ….” Acolo unde spui nu dau consultatii medicii de familie, sunt MEDIC CARDIOLOGI care sunt angajati ai spitalului. Dac intarzie la consultatie in ambulator, ti-ai pus vreodata problema ca acel medic este in spital si tocmai salveaza viata cuiva? Nu cred ca te-ai gandit. Gandeste omule ca nu doare !!!!

 • Asta cu vaccinarea la chiuvetă e noua retorică Arafatiană prin care explică de ce majoritatea celor covidiți sunt tocmai cei supravaccinați. Iar acuzatia de vaccinare la chiuvetă nu poate fi probată decât dacă vreun speriat recunoaște asta.

 • De fapt e simplu de probat ,, vaccinarea la chiuveta ,,! Nu e chiar ca si cum prinzi doctorul in flagrant cand arunca vaccinul in chiuveta, dar cu interceptari telefonice, cu declaratii ale persoanelor care au dat bani, poate si un investigator sub acoperire, se rezolva !. Aruncarea vaccinului este necesara deoarece are o serie unica, care este inscrisa pe adeverinta de vaccinare si ca sa nu greseasca dom’ doctor sa-l treaca de 2 ori, il arunca ! Poate a facut si lucruri bune doctorita, dar asta e o porcarie mare.

 • ins da ai dreptate se plateste impozit ,ai idee cit impozit platim noi privatii ?ai idee cum ne chinuim pentru ca sa traim ?ai idee ca dupa aceea trebuie sa platim spaga la medici sa platim medicamente tratamente etc?da pltim impozite ca sa fim tratati de sus de medici si mai ales asistente ,platim impozite ca sa stam zile la rind la o consultatie sau platim aceesi medici la cabinetele private pentru ca nu au timp sa ne consulte fara bani iar am dat exemplu cardio pentru ca stiu ce se intimpla acolo (nici macar rezultatul analizei nu ti l trimit pe mail trebuie sa mai te duci sa mai stai la rind o data )…si acum sa revenim la medicii de familie sa spuna asistentele ce salar au la cabinetele astea private …deci domnule daca taceai ….iar vaccinarea la chiuveta ar trebui pedepsita cu inchisoarea

 • Toata lumea plateste,inclusiv medicii stau la rind la medici,am trait s-o vad si pe asta,reactie in lant,bani peste bani,platim CAS aiurea

Adauga un comentariu