Local

Medicul de familie Daniela Bejan, suspect că a vaccinat fictiv împotriva Covid-19, reţinut pentru 24 de ore – UPDATE: Judecătorii au admis propunerea de arestare

Publicat: 13 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul de familie Daniela Bejan suspect că a vaccinat fictiv împotriva Covid-19 reţinut pentru 24 de ore - UPDATE Judecătorii au admis propunerea de arestare
Ieri, 12 ianuarie 2022, polițiștii ieșeni au efectuat mai multe percheziții în comuna Ciohorăni, la persoane suspecte că ar fi acordat certificate de vaccinare anti-Covid-19 false

UPDATE: Judecătorii de la Tribunalul Neamț au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală cu referire la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin 1, 3 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 689/P/2021. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii în executare, a inculpaţilor: -A. D., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 din C.p. ( două infracţiuni) complicitate la dare de mită, prev. de art. 48 alin. 1 din C.p., rap. la art. 290 alin.1 din C.p. ( două infracţiuni) şi complicitate la fals informatic, prev. de art. 48 alin. 1 din C.p. rap. la art. 325 din C.p. ( două infracţiuni), toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din C.p. – Z. A., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 din C.p., ( patru infracţiuni), complicitate la dare de mită, prev. de art. 48 alin. 1 din C.p., rap. la art. 290 alin.1 din C.p. ( patru infracţiuni) şi complicitate la fals informatic, prev. de art. 48 alin. 1 din C.p. rap. la art. 325 din C.p., ( patru infracţiuni) toate cu aplicarea acrt. 38 alin. 1 din C.p. – A. A., , pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 din C.p. ( trei infracţiuni) şi fals informatic, prev. de art. 325 din C.p. ( trei infracţiuni), cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p. . – M. C.-L., pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 din C.p. ( două Infracţiuni) şi fals informatic, prev. de art. 325 din C.p. ( două infracţiuni), cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13.01.2022 şi până la data 11.02.2022 inclusiv, a inculpatei B. D., , pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 din C.p. ( trei infracţiuni) şi fals informatic, prev. de art. 325 din C.p.( trei infracţiuni) cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p. Constată că inculpatii au fost asistati de apărători alesi În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, se arată în soluția magistraților, pronunțată astăzi, 12 ianuarie 2022, ora 18:00.

UPDATE: Ce pot face pacienții în acest caz, în care activitatea medicului s-a încheiat brusc

“Se poate organiza înlocuirea prin reciprocitate o perioadă de maximum 60 zile sau licența de înlocuire pentru perioade mai lungi, timp în care pacienții pot opta și pentru alți medici din zona limitrofă”, au declarat reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS).

ȘTIRE INIȚIALĂ: Detalii de ultimă oră în dosarul vaccinării fictive din judeţele Iaşi şi Neamţ. Medicul de familie din comună Ciohorăni, Daniela Bejan, a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce este suspectă că a vaccinat „la chiuvetă” mai multe persoane.

Reamintim faptul că ieri, 12 ianuarie 2022, polițiștii ieșeni au efectuat mai multe percheziții în comuna Ciohorăni, la persoane suspecte că ar fi acordat certificate de vaccinare anti-Covid-19 false. După descinderi, reporterii BZI au încercat să o contacteze pe femeie, însă aceasta avea telefonul mobil închis.

„Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și  7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice. Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor  D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava”, potrivit DGA.

Medicul Daniela Bejan, premiat de prefectul județului Iași pentru rata ridicată de vaccinare din comuna Ciuhorăni

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost ilustrată povestea medicului de familie din comuna Ciohorăni care a fost premiat de Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, pentru numărul uriaș de doze de vaccin anti-COVID-19 administrat în jumătate de an, de la începutul campaniei de inoculare.

Daniela Bejan a debutat vaccinarea anti-COVID-19 în localitatea Ciohorăni, cu serul produs de compania Johnson & Johnson, în luna iunie a anului trecut. Medicul ar fi reușit să administreze peste 1.200 de doze de vaccin, printre cele mai multe din județul Iași. Locuitorii comunei Ciohorăni s-au arătat încrezători să se vaccineze deoarece cadrul medical le-a recomandat și un tratament post-imunizare și nimeni nu a avut reacții adverse.

„Eu am primit primele doze de vaccin și, totodată, am început imunizarea în luna iunie 2021. De atunci și până în prezent am reușit să administrez peste 1.200 de doze de vaccin, cu serul Johnson & Johnson. Având în vedere reacțiile adverse ale vaccinului, de care toată lumea se teme, eu le-am recomandat pacienților mei un tratament anticoagulant. Aceștia m-au ascultat și nicio persoană nu s-a simțit rău după vaccin și cred că așa au căpătat încredere în acest vaccin.

Din cele peste 1.200 de doze administrate, nu au fost toate la persoanele din comună. La noi în localitate au fost valuri mari de infectări prin octombrie 2020. Ceilalți, văzând prin ce au trecut vecinii lor și mai ales după ce 10 dintre cei infectați au avut o evoluție nefavorabilă, și-au dat seama că nu e de glumă. În urma acestei situații au înțeles că trebuie să se vaccineze”, a declarat la acel moment dr. Daniela Bejan, medic de familie în comuna Ciohorăni.

Adauga un comentariu