Actualitate

Medicul Emilian Imbri: „Să nu ne așteptăm să fim liberi în mai-iunie 2021. Va fi un an de luptă”

Publicat: 29 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Emilian Imbri Să nu ne așteptăm să fim liberi în mai-iunie 2021. Va fi un an de luptă
Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, a avansat un singur nume pentru funcția de ministru al Sănătății, dumă demiterea lui Vlad Voiculescu

Dr. Emilian Imbri avertizează românii că în anul 2021 nu vor fi liberi, ci va fi un an de luptă cu coronavirusul.

”Să nu ne așteptăm acum ca în mai – iunie 2021 să fim liberi. Vaccinarea se întinde pe o perioadă destul de mare de timp, se speră ca un procent de 60-70%, 80% din populația țării să fie vaccinată până spre sfârșitul anului, până în septembrie, octombrie, noiembrie. 2021 va fi un an de luptă și de așteptare, de aia vă spun că rezultate în sensul unei scăderi a numărului de îmbolnăviri nu o să vedem foarte repede” a spus Emilian Ioan Imbri, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Dr. Victor Babeș” din București.

Emilian Imbri: „ATI-ul nu te poate salva!“

Vaccinarea anti COVID-19 a început în 27 decembrie 2020 în România. Până acum, au fost vaccinate 2778 de persoane.

Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș“ din București, trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul paturile de la ATI și despre avalanșa de cazuri COVID-19. Emilian Imbri susține că ATI-ul nu îi poate salva pe pacienți, ci doar se susțin funcțiile vitale.

„Atenție, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial”, a declarat Emilian Imbri.

Managerul spitalului „Victor Babeș“ din București susține că în ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere.

„Cam de două săptămâni este plin la Victor Babeș. Noi avem internați un număr de 515-520 de pacienți, pe un total de 525-530 de locuri. Locurile astea, care sunt diferența, și par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internați, nu la limita capacității maxime a pavilionului.

Vorbind despre nevoia de paturi ATI sau de TI pentru bolnavii COVID, a căror stare se deteriorează și este nevoie de susținerea funcțiilor vitale, trebuie să ținem cont că ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial“, precizează Emilian Imbri.

„În COVID nu există medicație specific“

Managerul spitalului „Victor Babeș“ din București a adăugat că în cazul COVID-19 nu există deocamdată medicație specifică.

„Să nu se creeze impresia falsă, că în ATI pot să fie salvați doar stând acolo, pe paturile de ATI. În COVID nu există medicație specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând să nu te îmbolnăvești, să nu ajungi să te internezi, și dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică în așa fel încât să nu se deterioreze funcțiile vitale”, a mai spus Emilian Imbri.

Adauga un comentariu