National

Medicul ginecolog din Capitala a fost pus sub invinuire

Publicat: 04 aug. 2016
1
Fapta de vatamare corporala grava care i se imputa doctorului ar fi fost comisa in octombrie 2008. Mama povesteste ca a fost lasata sa nasca natural, desi avea recomandare pentru cezariana. Aceasta si tatal copilului sustin ca travaliu a durat 14 ore, timp in care a lasat-o nesupravegheata. Bebelusul s-a nascut in moarte clinica, revenindu-si in urma resuscitarii. A ramas insa cu sechele, fiind diagnosticat cu epilepsie si paralizie cerebrala. Copilul a incetat din viata pe 28 iunie in urma unor complicatii. Dan Tutunaru a fost audiat joi la Sectia 2 de Politie. 

Vezi si Cum a fost pedepsita o doctorita din Iasi, implicata intr-un scandal cu un medic rezident. Tanarul a scapat ieftin 

La sectie s-a prezentat si tatal copilului care a prezentat presei o inregistrare audio a unei discutii pe care a avut-o cu doctorul, facuta in urma cu sapte ani, la doua luni dupa nasterea copilului, in care medicul sustina ca ar fi putut face operatia de cezariana dar pentru asta ar fi avut nevoie de acordul sefului sau, altfel riscand sa fie dat afara. „Am stat si m-am gandit de mii de ori. Ma ce puteam sa fac? Eu i-as fi facut cezariana doar cu o singura conditie- medicul care este de garda sa aiba decizia. Eu nu pot sa trec peste punctul lui Vladareanu (n.r. Vladareanu Radu, seful Clinicii de obstetrica ginecologie, Spitalul Elias) nu am cum, pe mine ma da afara”, sustine Dan Tatareanu, precizand si ca „nu aveam cum sa salvez o viata”.
Adauga un comentariu