Local

Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru îi cere public doamnei ministru al Muncii să amâne orice expertizare a puterii de muncă pentru oameni

Publicat: 17 mart. 2020

Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru îi cere public doamnei ministru al muncii să amâne orice expertizare a puterei de muncă pentru oameni.

”Îi cer public doamnei ministru a Muncii să înceteze orice expertizare a capacităţii de muncă a populaţiei. Persoanele care vin la testări risca să se îmbolnăvească, ori acest lucru este de neacceptat’. Suspendarea pe perioada declararii starii de urgență este o necesitate pentru că stau oamenii la cozi, bolnavi și riscă să contacteze și COVID-19” a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Expertiză medicală a capacităţii de muncă este o formă de asistenţă medico-socială care evaluează, prin metode şi tehnici specifice, capacitatea de muncă a persoanelor cu diferite tulburări morfologice şi funcţionale, în vederea prestaţiilor de asigurări sociale (medicina de asigurări sociale).

Demersurile specifice acestei activităţi sunt centrate pe profilaxia invalidităţii şi pe recuperarea capacităţii de muncă, cu finalitate în reinserţia socio-profesională a asiguraţilor afectaţi prin boli sau accidente.

Comentarii
Adauga un comentariu