National

Medicul Monica Pop, despre vaccinarea copiilor: „Ar trebui examinați de către medicul de familie înainte de vaccinare”

Publicat: 31 mai 2021
monica pop cu masca de protecție în mână
Monica Pop este un medic oftalmolog român, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din București. Este născută într-o familie de medici. A deținut până în 2018 funcția de Manager General al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, în prezent fiind șefă de secție în același spital.

Noi măsuri de relaxare ar putea fi aplicate în București, începând cu data de 1 iunie. Deciziile vor fi luate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Medicul Monica Pop a vorbit, la Antena 3, despre măsurile ce ar putea fi adoptate.

În cursul zilei de luni, 31 mai 2021, autoritățile ar putea adopta măsuri precum: în spațiile închise, s-ar putea organiza evenimente cu 50 de persoane, iar în cele deschise cu 70; în ceea ce privește activitățile culturale, condițiile ca să poată participa maximum 1.000 de persoane vor fi ca cei care merg să aibă ori vaccin, ori text PCR negativ, ori test antigen negativ, nu mai vechi de 48 de ore sau dovada că au trecut prin boală. De asemenea, în cazul în care nu sunt mai mult de cinci persoane în birou, iar acestea sunt vaccinate, oamenii pot sta la locul de muncă fără masca de protecție.

„Este ceva foarte periculos, știm foarte bine deja, deși poate că autoritățile nu ar fi vrut să se știe lucrul acesta, că orice fel de vaccinat se poate infecta.

Dacă vaccinatul respectiv face o formă ușoară de boală, că acesta este destinul vaccinului, el nu te păzește de a face boala. El te determină să ai o formă mai ușoară. Deci dacă vaccinatul se infectează, și face o formă asimptomatică, el transmite oricui. Care e beneficiul certificatului de vaccinare?

Foarte bine, să se vaccineze toată lumea, dar eu cred că măsurile trebuie să fie continuate de cei care se vaccinează. Vaccinul nu te păzește de boală, doar de o formă gravă. Dacă faci o formă asimptomatică, e foarte bine pentru tine, dar nu e bine pentru ceilalți. (…) Vaccinatul se poate infecta. Dacă te duci fără mască, pentru că ești vaccinat, dar ești infectat, ce ai rezolvat?

Medicul Monica Pop: „Copiii ar trebui să aibă aviz de la medicul de familie”

În legătură cu vaccinarea copiilor, medicul Monica Pop spune că este necesară o listă cu contraindicațiile vaccinării, iar un copil ar trebui examinat de către medicul de familie înainte de vaccinare.

În ceea ce privește vaccinarea copiilor, primăvara și toamna sunt întotdeauna perioade în care afecțiunile inflamatorii sunt accentuate și alergice. Eu mi-aș dori două lucruri: să apară undeva o listă cu contraindicațiile vaccinării, așa cum există listă de contraindicații la orice act medical; un copil ar trebui examinat de către medicul de familie înainte de vaccinare și să aibă un act medical de sănătate”, a explicat dr. Monica Pop, la Antena 3.

Premierul Florin Cîțu: „Din 1 iunie vom putea să vaccinăm și adolescenții”

În contextul pandemiei de COVID-19, Guvernul dă startul Programului Național de Suport destinat copiilor. Premierul Florin Cîțu a anunțat că de la 1 iunie se va putea începe vaccinarea adolescenților.

„Din 1 iunie vom putea să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane pentru a trece de pandemie (…) Suntem printre primele țări, nu știu dacă există foarte multe programe guvernamentale în care se vorbește despre inteligență emoțională, programul abordează și teme precum anxietate, depresie la copii.

Îmi pare bine că avem un program guvernamental și specialiști (…) foarte multe dintre concluzii vor fi susținute prin programe ce vor fi implementate de Ministerul Muncii”, a spus Florin Cîțu, înainte de începerea campaniei de vaccinare pentru adolescenți.

Comentarii
 • -na doctor Pop confunda CONTRAINDICATIILE cu PRECAUTIILE (ATENTIONARILE)
  Iata prospectul vaccinului Pfizer (Comirnaty) in limba romana, de la Agentia Europeana a Medicamentului (EMA): t.ly/Cu89
  La punctul 4.3 sunt scrise contraindicatiile, iar la punctul 4.4 sunt scrise precautiile / atentionarile.
  Dupa cum puteti vedea, NUMAI alergiile la vaccinuri sunt contraindicatii pt. vaccinurile anti-COVID
  Imunodeficientele, trombocitopeniile si tulburari de coagulare sunt trecute la precautii, si NU la contraindicatii.
  Imunodeficientele (inclusiv chemoterapie pt. cancer) sunt in general contraindicatii numai la vaccinurile cu virus VIU atenuat, cum ar fi MMR, BCG, varicela (t.ly/0Ray)

Adauga un comentariu