Actualitate

Medicul Monica Pop: „După părerea mea, pacienţii de la Piatra Neamţ nu au murit din cauza incendiului”

Publicat: 15 nov. 2020
Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București, face declarații de presă
Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București

Tragedia de la Spitalul-suport COVID din Piatra Neamţ ridică mari semne de întrebare cu privire la ce s-a întâmplat, de fapt, în cele două saloane în care au murit, conform bilanţului provizoriu, 10 pacienţi, în urma declanşării unui incendiu.

Dr. Monica Pop, directorul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice, atrage atenţia asupra faptului decesul victimelor a survenit foarte repede iar informaţiile acumulate până în prezent indică faptul că nu focul ar fi cauza directă morţii pacienţilor.

„Există în fiecare spital un plan care trebuie activat în astfel de situaţii, sper că a fost activat. N-am înţeles de ce nu sunt transferaţi (pacienţii evacuaţi, n.r.) la Bacău, unde există un spital la fel de mare ca şi cel din Piatra Neamţ. Acum trebuie închisă şi această secţie COVID (…) Motivele pot fi multe, oxigenul întreţine arderea. Dacă izbucneşte un incendiu în Secţie ATI, este nenorocire. Sunt foarte curioasă de ce s-a întâmplat. Oamenii aceia, după părerea mea, nu au decedat din cauza incendiului, pentru că nu moare nimeni atât de repede.

Sigur, catzegoric. Poate fi şi intoxicaţie cu monoxid de carbon. E foarte greu de spus de ce s-a întâmplat aşa şi de sunt atâţi oameni care şi-au pierdut viaţa atât de repede”, a spus Monica Pop la Antena 3.

Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an. Actualul, numit acum trei săptămâni

Din luna octombrie 2019 și până în luna octombrie 2020, Spitalul de Urgență Piatra-Neamț a avut în toată această perioadă opt manageri.

Managerii care au condus spitalul în ultimul an:

Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu

19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu

17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu

3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae

9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci

17 mai – 20 mai – Marius Ghineț

21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea

Din 28 octombrie – Lucian Micu

Lucian Micu, fost primar al oraşului Roman, a fost numit de către peşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, în postul de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Micu nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

Lucian Micu, numit manager acum trei săptămâni a fost primar de Roman și s-a perindat pe la PSD și PNL

Micu a fost numit miercuri, 28 octombrie 2020, în fruntea spitalului, după ce fostul manager Silviu Verzea își dăduse demisia. Micu îi ia locul managerului Silviu Verzea, care a demisionat după ce presa a difuzat filmări şi poze în care se vede cum pacienţii erau ţinuţi cu orele în curtea spitalului, în aşteptarea testelor.

Opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre

Micu a vrut să candideze și la alegerile din 27 septembrie pe listele PSD – PPU-SL, însă candidatura sa a fost respinsă de instanță și BEC, el figurând pe site-ul ANI cu o incompatibilitate de acum 8 ani și o interdicție pe 3 ani începând cu 3 august 2020.

Numirea lui Micu în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ în baza unei decizii din 28 octombrie a lui Arsene are loc după ce la conducerea unităţii spitaliceşti s-au perindat nu mai puţin de opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre. Toate aceste numiri au avut loc într-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei de coronavirus.

„Ştiu să fac administraţie, în sensul că pot să le confer celor din jurul meu condiţiile optime pentru a avea siguranţa că îşi pot face treaba cum pot ei mai bine. Acesta este primordialul meu scop. Iar acestui scop i se alătură cel care îmi aduce o provocare în plus, construirea unui nou spital, cel de la Gîrcina, din fonduri europene, direct de la Bruxelles. Nu este cel mai favorabil moment pentru a accepta să fiu lider în sistemul sanitar, ştiu asta, dar am încredere în echipa medicală de la SJU că face ceea ce poate şi ştie mai bine ca pacienţii din unitatea medicală să se facă bine“, a postat, pe Facebook, Lucian Micu.

Comentarii
  • Corect,dar au ce invata din aceasta nenorocire, organele sasi faca treaba.Nu traseisti politici pe functii,medicii oameni care stiu ce inseamna medicina.Ce vina au avut oamenii aceea,pacat oare o sa se schimbe ceva….?NIMIC.DUMNEZEU SAI IERTE.

  • A trebuit să moară oameni pentru ca werner să schimbe bulibășeala și bețivăria din gowernul meu 0———-bețiv să-l demită pe orb-haus ășa cum la schimbat pe ponta———pentru că în spitalele politizate au instalat moartea ——

  • Vorbesti aiurea directorii spitalului sunt din gasca PSD,dar nu asta ma scarbeste ci faptul ca politizati o tragedie! Ca si la colectiv de altfel ! Iar aceasta doctorita care face afirmatii de loc profesioniste ar trebui sa ia o pauza. Pana la urma si pensionarea e o iesire buna pentru ea. Oamenii au arsuri grave si ea presupune ca a fost bioxid de de carbon. Dar cred ca lipsa de caracter este incurabila aia nu o stinge nici un pompier!

  • Cu tot respectul pentru doamna Monica Pop care nu știu când are timp sa practice medicina ,dumneai să transformat ad hoc în vedeta media oriunde apare și își exprimă parerea ,după părerea mea este mai proasta decat prevede legea ,,,e usor a scrie versuri când nimic nu ai a spune,,

  • Ar trebui probabil sai amintim pesedistei ca majoritatea directorilor de prin Romania au fost pusi niste idioti pe linie de partid psd iar spitalul din Piatra Neamt este si a fost mosia banditului infractor psdist ionel arsene seful psd al consiliului judetean Neamt !, el a pus sef acolo o ”centurista politica” care a ”facut trotuarul” cam peste tot in politica

Adauga un comentariu