Actualitate

Medicul Musta, deranjat de pacienții COVID-19 care pleacă acasă

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Musta deranjat de pacienții COVID-19 care pleacă acasă
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara

Medicul Musta s-a arătat deranjat de pacienții COVID-19 care anunță că ei pleacă acasă, deși sunt pozitiv la noul coronavirus. Managerul instituției medicale susține că Spitalul „Victor Babeș“ din Timișoara a ajuns la limită în ceea cepriveşte locurile de internări. Medicul spune că de la cinci internări pe zi cu coronavirus, acum s-a ajuns la 15-16 astfel de cazuri. Mai mult, medicul se declară deranjat de faptul că sunt bolnavi care vin să anunţe că sunt infectaţi şi apoi pleacă acasă.

„Dacă m-ați fi întrebat acum o săptămână, o săptămână și jumătate, spuneam că stăm liniștiți. Aveam cinci pacienți internați cu o medie de un pacient nou pe zi. De o săptămână jumătate au început să vină cazuri noi, astfel încât numărul lor a crescut în fiecare zi.

În ultimele zile am avut 15-16 pacienți noi pe zi, capacitatea acestui spital a ajuns la limită. În două-trei zile va trebui să ne reorganizăm, din nou, să închidem parte din secția de non-COVID și să o transformăm din nou în secție COVID”, a spus managerul Spitalului Victor Babeș, dr. Virgil Musta.

Medicul Musta, deranjat de pacienții COVID-19 care pleacă acasă: A crescut numărul de internări

Managerul spitalului timișorean susține că sunt şi bolnavi infectaţi cu coronavirus care vin şi anunţă acest lucru, apoi pleacă. Mulţi dintre ei nu vor să mai stea internaţi, alţii vin şi cer tratament, sfidând parcă sfaturile doctorilor.

„Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale.

Au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt COVID-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitivi. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că `și eu sunt pozitiv` și pleacă”, a precizat medicul.

Problema cu asimptomaticii

Și managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, Emilian Imbri, a declarat tras un semnal de alarmă legat de creșterea numărului de cazuri și de faptul că absența unui cadru legslativ le permite oamenilor să nu mai repscte nicio regulă. Totuși, medicul a precizat că nu a avut pacienți asimptomatici care să-și dorească plece astăzi din spital.

„Au avut în primele zile cei care au fost tentați de noutatea acestui procedeu și de faptul că nu le venea să creadă că sunt liberi să plece când vor ei, și-au făcut câțiva cerere și au plecat în weekend. Azi n-am avut cereri de plecare. Majoritatea așteaptă totuși să se împlinească zilele prevăzute în metodologie, ca să fie și ei mai liniștiți când pleacă. Au părăsit spitalul cam 23 de persoane până azi, din cei care au solicitat. Și dintre aceste persoane erau în a șaptea, a opta zi, n-ar mai fi avut mult de stat”, a precizat dr. Emilian Imbri.

Oamenii nu mai țin cont de restricții

Medicul consideră că suntem în continuare într-o perioadă de transmitere comunitară și de focare noi, care transmit printr-o „precauție mai puțin precaută“, adică printr-o ignorare a unor lucruri, care acum o săptămână, două poate erau mai în atenția populației.

„Uitați-vă la ce a anunțat oficial Anglia. În weekend au fost băute un număr de halbe de bere egal cu ce se întâmpla înainte într-un sezon întreg. Cum să nu te duci la terasă, la litoral, să te pierzi în valuri și în spume? Asta e situația, din păcate, va trebui să facem față și efectelor”, a subliniat managerul Spitalului clinic „Victor Babeș”.

Adauga un comentariu