Actualitate

Medicul nutriționist Mihaela Bilic demontează toate miturile cu privire la pâinea neagră

Publicat: 21 oct. 2021
nutriționist Mihaela Bilic
Dr Mihaela Bilic este unul dintre cei mai respectați medici nutriționiști din România

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic este unul dintre cei mai respectați specialiști în domeniu, părerea ei fiind una avizată în astfel de probleme. Cu siguranță, cei care au încercat măcar o dată să țină dietă, au auzit de celebra doctoriță Bilic. În momentul de față, ea este unul dintre oamenii de bază din România care ne învață să ne hrănim corect.

Cunoscutul medic nutriționist se ține foarte bine pentru vârsta ei, cu toate că a trecut de 50 de ani. Mihaela Bilic, care s-a născut pe 26 mai 1970, în Câmpina, este totodată necăsătorită în pofida faptului că a avut o relație de lungă durată, 13 ani, cu un medic esteticia, bine cunoscut în România. Culmea, după despărțire, bărbatul a început o relație cu o bună prietenă a ei, cu care s-a și căsătorit.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic, un adevărat specialist

Dincolo de tot felul de specialiști care își dau cu părerea într-ale nutriției, Mihaela Bilic este medic cu acte în regulă. Aceasta a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Pasionată de nutriție, Mihaela Bilic și-a efectuat rezidenţiatul în cadrul Secţiei de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Astfel, ea a devenit medic specialist în 2002, iar în prezent este medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Unul dintre cele mai importante cursuri le-a parcurs în 2013 când a ales un master în psihonutriție la Paris. Astfel, Mihaela Bilic a dobândit o cunoaștere aprofundată în ceea ce privește legătura dintre nutriție și neurobiochimia ce ne afectează emoțiile și comportamentul alimentar. În încercarea de a influența modul în care românii se hrănesc, dr Mihaela Bilic a scris două volume de nutriție: „Trăiesc, deci mă abţin” (2007) şi „Sănătatea are gust” (2011), o carte pentru întreaga familie.

Ce spune Mihaela Bilic despre pâinea neagră

Consumul de pâine a fost dintotdeauna o provocare pentru cei care își doresc să aibă o alimentație sănătoasă și o siluetă de invidiat. De-a lungul timpului au fost multe discuții pe marginea acestui subiect și recomandări în privința tipului de pâine despre care se presupune că îngrașă mai puțin: pâinea neagră. Însă Mihaela Bilic atrage atenția că toate tipurile de pâine îngrașă la fel de mult. În acest fel, mitul pâinii negre ideale în diete și pentru păstrarea siluetei a fost demontat.

Este greșit să credem că pâinea neagră îngrașă mai puțin

Totuși, Mihaela Bilic spune că singura diferență dintre aceste tipuri de pâine constă în aportul de fibre sau tărâțe, care nu au nicio legătură cu consumul caloric. Totuși, medicul nutriționist a explicat că prin procesul de dospire cu drojdie sau cu maia, moleculele din structura glutenului sunt parțial desfăcute, și astfel pâinea va fi mai ușor de digerat.

„Unii spun că pâinea din făină integrală este mai bogată în vitamine din grupul B și în minerale; adevărat, doar că uită să spună că ele nu pot fi absorbite din cauza fitaților prezenți în cereale- deci mare avantaj nutrițional nu există”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Adauga un comentariu