Local

Medicul-şef UPU SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, despre avalanșa de ambulanțe din curtea spitalelor: Situaţia este în continuare critică

Publicat: 17 oct. 2021
Clădirea CRTS Iași, Spitalul
În municipiul Iaşi, incidenţa a ajuns la 12,05 cazuri la mia de locuitori

Un număr de 16 pacienţi sunt ventilaţi mecanic în Unitatea Primire Urgenţă de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, aceştia urmând a fi transferaţi într-o secţie de terapie intensivă abia în momentul în care vor apărea locuri disponibile. Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a declarat că duminică la prânz, în judeţul Iaşi nu exista nici un pat liber la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19.

Totodată, ea a precizat că ambulanţe cu pacienţi Covid aşteptau la rând duminică în curtea spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dar şi la UPU, până se elibera vreun pat liber.

„Situaţia este în continuare critică pe fondul numărului mare de pacienţi. În UPU sunt ventilaţi mecanic 16 pacienţi. Cam acesta este deficitul de paturi la terapie intensivă la Iaşi. Sunt 27 de paturi de ATI la spitalul mobil de la Leţcani, toate fiind ocupate”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Ea a explicat că nu problema spaţiilor este în prezent problema principală în spitale, ci asigurarea de oxigen, dar şi deficitul de personal medical.

În judeţul Iaşi s-au înregistrat până duminică 58.873 de cazuri de Covid, din care 597 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

În municipiul Iaşi, incidenţa a ajuns la 12,05 cazuri la mia de locuitori.

Comentarii
 • De ce nu functionalizeaza Spitalul din Letcani? Ce a fost cu finantarea de 13 milioane de Euro a Letcaniului? Acum sunt luate tuburile de oxigen si concentratoarele de la Letcani si sunt aduse la spitalele din oras, deoarece, nici pana acum, la Letcani nu este personal. O mare golanie Spitalul Letcani, golanie pentru care nu raspunde nimeni.Omorati doctorii din oras si lasati ditamai spitalul din Letcani gol.

 • Spitalul de la Letcani este functional si plin, cel putin raportat la numarul de personal dislocat deocamdata. Scrie in text ca 27 de paturi ATI sunt, deja, ocupate. Inca vreo 30 sunt la forme medii. Ideea e ca ar trebui dusi acolo cat mai multi, sa putem avea acces si noi, cei neinfectati, la spitale, ca mai sunt si alte boli care trebuie tratate sau de care se moare… Asa ar fi logic

 • Jale care mai zice ca nu se vaccineaza il intreb ii moare p.u.l.a ?? Sau vrea sa moara cineva drag de langa el ?? Daca moare nevasta copii etc.

 • Lume demmentă, români înapoiaţi treziţi vă şi mergeţi la vaccinat că nu aveţi voi studii superioare că să puneţi sub lupă munca cercetătorilor şi a medicilor care au creat la foc continuu intr un timp record vaccinuri Bune pentru INTREAGA PLANETĂ¡
  Dobitoci şi mentalitate de epoca de piatră
  Nu vă mai lăsa ţi influentaţi negativ de Idioţi ce Nu cred nici acum că virusul a omorât milioane de oameni pe TOT GLOBUL
  Indignare şi resemnare

 • Totul porneste de la incompetenta grasa a acestei ,,manager” , este cred cel mai slab coordonator , pus pe criterii politice lingatoarea lui Arahat .La UPU este o debandada totala ,medici ,asistenti , bracardieri umbla ca musca fara cap , toti sunt sefi toti tipa unu la unu si nu se inteleg deloc.Bolnavi care stau 12-24 ore fara a primi medicatie fara a fi consultati corect .Ce ati facut toata vara ? de ce nu ati pregatit valul 4 ? ati lalait-o tipic romaneste iar acum va plingeti ! Daca ati fi avut un coordonator competent alta ar fi fost situatia , dar asa trageti-va ponosele si nu va mai vaicariti , luati-o de gat pe Cimpo .

Adauga un comentariu