Local

Medicul Tudor Ciuhodaru cere din nou testarea extinsă: „Planul B pe care îl tot propun, dar nu aude nimeni”

Publicat: 26 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Tudor Ciuhodaru cere din nou testarea extinsă Planul B pe care îl tot propun dar nu aude nimeni

Medicul Tudor Ciuhodaru transmite că testarea extinsă este planul B pe care îl propune de o perioadă și nimeni nu dorește să audă. Acest plan este vital pentru controlul răspândirii coronavirusului, izolarea activă, scăderea numărului deceselor, dar și pentru salvarea și relansarea econimiei.

„Reușim împreună. Mulțumesc tuturor.
#nemobilizam #testareextinsa

Testarea extinsă (suspecți/expuși/asimptomatici) -planul B pe care îl tot propun, dar nu aude nimeni – este vitală pentru:

1.Controlul răspândirii COVID-19. Rata de infectare se poate reduce semnificativ. Rata de infectare în Germania, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste. (2,4% din populație) Epidemia de noul coronavirus este de acum „sub control şi gestionabilă” în Germania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

2.Izolare activă (inclusiv asimptomatici). Chiar dacă persoana infectată nu are simptome (4 din 5 sunt în această situație) aceasta poate totuși să transmită virusul altor persoane.

3.Scăderea numărului deceselor (creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, testarea a 500.000 de persoane pe săptămână salvează 2.500 de vieți). La 1 aprilie, rata de fatalitate a cazurilor (RFC-ul) Germaniei era de 1,1%, iar al Coreei de Sud, de 1,8%. Ambele țări s-au angajat din timp în programe de testare agresive și ambele sunt considerate ca fiind modele de succes în prevenția răspândirii COVID19. În schimb, RFC-ul din Italia era la 1 aprilie de 12,6%, iar cel al Spaniei 9,4%. Niciuna dintre țări nu a promovat până de curând testarea agresivă. În mod similar, Olanda a abordat politica de testare redusă, iar RFC-ul său era de 8,2%

4.Salvarea și relansarea economiei. (Carantina actuală costă atât Italia, cât și Spania, aproximativ 1,75 miliarde de euro pe zi). Falsa economie a netestării costă aproape 3% din PIB.”, a transmis medicul Tudor Ciuhodaru.

Adauga un comentariu