Local

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă: Avem nevoie urgent de un Plan B. Ca medic fac un apel la Guvern și Președinte

Publicat: 16 mart. 2020

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă. În contextul declanşării stării de urgenţă legată de Coronavirus, medicul ieşean explica faptul că nu trebuie să se ajungă la următorul scenariu.

”Avem nevoie urgent de un Plan B. Ca medic fac un apel la Guvern și Președinte

Și asta cât se poate de repede (și așa au fost pierdute 2 luni și 2 zile). În doar 3 zile am ajuns la scenariul 3. Din punctul meu de vedere nu ar trebui să ajungem la peste 2001 de cazuri ca să reacționăm așa cum trebuie pentru a proteja viața fiecărui om din România și funcționarea sistemului de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat (!!! de 2 luni e alertă globală) că pandemia poate fi controlată doar dacă țările iau măsurile necesare.)

Fac azi din nou apel la Guvern și la Președinte, convocați din nou CSAT!!! și asigurați rapid Planul B (și asta până nu e prea târziu):

(1) Testarea largă a tuturor persoanelor suspecte! Poate ați uitat dar această solicitare vine cgiar de directorul OMS. doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus. Nu mai improvizați! De la acest nivel OMS vă spune clar că cea mai bună strategie este depistarea cât mai multor persoane infectate, izolarea lor și punerea în carantină a persoanelor cu care au avut contact apropiat.

(2) Protecția personalului medical. Și poate măcar acum ne auziți că e nevoie de materiale de protecţie, alcool sanitar, teste și ventilatoare. Puneți Ambasadele și Reprezentanțele la treabă! Soluțiile sunt acum în afara țării!

a) La nivel european am susținut și adoptat acea rezervă europeană (rescUE) constând în aparatură medicală, materiale sanitare și medicamente (finanțate de Comisia Europeană de 1, 4 miliarde euro.
b) Asigurați măcar acum ( sunt fonduri europene!) redeschiderea Institutului Cantacuzino și o fabrică românească de materiale sanitare. Reconversia unor fabrici de textile sau a unor microînreprinderi.

(3) Carantină strictă (măcar 14 zile) pentru toți cei care intră în țară ( indiferent de zonă și indiferent de numărul de bolnavi). Bâlbele de până acum au lansat deja adevărate bombe biologice pe stradă.” declara Tudor Ciuhodaru.

Comentarii
  • Doctorașule dăle rețeta ta combinată . Rachiu, vodcă ,coniac și tot ce are alcool ! oare tu ce medic ești dacă toată ziua ești la tv ??? Poate cineva râspunde ?

  • Sunt de acord cu elaborarea si aprobarea unui Plan B pentru distrugerea Coronavirusului. Sustin initiativa medicului Tudor Ciuhodaru, specialist in UPU Spitalul Oblu Iasi, pentru protectia medicilor si personalului medical si pentru dotarea spitalelor cu ventilatoare pentr sectiile Terapie Intensiva. Respect si felicit activitatea medicilor si activitatea asistentilor medicali din Spitalul Neuro-Oblu Iasi.

Adauga un comentariu