National

Medicul Virgil Musta oferă o declarație sumbră: ”Suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei”

Publicat: 01 oct. 2020
Virgil Musta cu mască de protecție
Medicul Virgil Musta recomandă un cocktail de trei vitamine în lupta cu COVID-19

Despre numărul record de cazuri de infectare cu noul coronavirus de miercuri, 30 septembrie, medicul infecționist Virgil Musta declară că este o cifră îngrijorătoare. De asemenea, acesta avertizează că este posibil să ne confruntăm cu cel de-al doilea val al pandemiei, însă nu din cauza focarelor, ci a transmiterii comunitare. Cu toate acestea, acum câteva zile,  medicul îndemna populația României să meargă la vot duminică, deoarece nu există niciun pericol.

„Suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei. Arată că, foarte probabil, ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaților. E momentul în care fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi considerată pozitivă. Suntem într-o perioadă a fazei comunitare a epidemiei. Asta înseamnă că nu atât focarele produc cazurile, ci contactul cu persoanele din jurul nostru pe care nu le știm sau, chiar dacă știm că sunt contaminate, neglijăm în a ne feri”, a declarat medicul infecționist.

Conform acestuia, cazurile nu vor înceta să crească, dacă oamenii nu vor respecta regulile de distanțare socială și măsurile de igienă.

Creștere alarmantă a cazurilor Covid-19. Peste 2.100 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

102.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 4.825 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 29.09.2020 (10:00) – 30.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (21 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.496. Dintre acestea, 550 sunt internate la ATI.

Sistemul medical este în alertă! Locurile de la ATI s-au epuizat

Sistemul medical este în alertă! Spitalele din Capitală, care îngrijesc pacienți infectați cu noul coronavirus, anunță că locurile de la ATI s-au epuizat. Astfel că, potrivit autorităților, vor fi incluse și alte spitale pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Conform managerului de la Institutul de Pneumologie Marius Nasta din București, locurile de la Terapie Intensivă s-au ocupat, iar o situație asemănătoare este prezentă și la Institutul „Matei Balş”, la Spitalul „Victor Babeş”, dar şi la Spitalul Colentina din Capitală.

„Terapia Intensivă este ocupată la maximum, cele 6 paturi sunt ocupate, pentru secţia Covid şi aici paturile sunt ocupate. În acest moment în spital ajung pacienţii care cu adevărat au nevoie de un pat de spital, restul pacienţilor care au o simptomatologie uşoară după ce sunt evaluaţi sunt externaţi şi sunt în supravegherea medicului de familie”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, conform Mediafax.

Adauga un comentariu