Actualitate

Medicul Virgil Musta  vorbeşte despre Coronavirus! Oferă trei sfaturi esenţiale

Publicat: 30 iun. 2020
Medicul Virgil Musta  vorbeşte despre Coronavirus
Medicul Virgil Musta  vorbeşte despre Coronavirus

Medicul Virgil Musta  vorbeşte despre Coronavirus. Medic în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babes” din Timişoara lansează un avertisment pentru romani. Avertismentul vine în contextul în care în România se observă o pantă de creştere a numărului de persoane infectate. Medicul a vindecat peste 500 de persoane internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Medicul Virgil Musta  vorbeşte despre Coronavirus! Respectaţi 3 măsuri simple

Virgil Musta  explica faptul că romanii trebuie să respecte 3 măsuri simple pentru a se proteja. Acesta spune că pericolul îmbolnăvirii cu COVID-19 nu a trecut şi că este conştient de faptul că persoanele care nu lucrează în sistemul medical sau care nu au cunoscuţi care să se fi îmbolnăvit de Coronavirus cred cel mai greu faptul că virusul este unul real şi periculos

”Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Pentru cei dintre d-voastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienţa Covid şi poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte. Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19… chiar dacă am avut la începutul pandemiei experienţele concrete ale Italiei, Spaniei şi a altor ţări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale… chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia şi India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi… chiar dacă SUA tocmai a depăşit 2,5 milioane de cazuri…chiar dacă în Europa a reînceput creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia… chiar dacă la noi în ţară în ultimile zile avem un număr de persoane contaminate asemănător cu cel de la vârful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la AŢI…chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluţia imprevizibilă a bolii…TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE: să evităm locurile aglomerate, să purtăm masca în spaţiile închise, să ne spălăm des mâinile”, a scris medicul Virgil Musta  pe Facebook, duminică seara.

Datoria medicilor este, conform lui Virgil Musta, să trateze oamenii dar şi să le ofere sfaturi de protecţie

Medicul Virgil Musta  considera că datoria medicilor nu este numai să trateze oamenii ci şi să ofere sfaturi pentru protecţia împotriva COVID-19

”Datoria mea de medic este împărţită în două direcţii. Una dintre ele o reprezintă tratarea pacienţilor atunci când ajung la spital, iar pentru asta am încercat şi încerc în continuare să folosesc cele mai potrivite metode în spitalul unde lucrez, fiind într-un continuu proces de studiere şi adaptare împreună cu specialiştii din şi din lume. Cealaltă direcţie, poate chiar mai importantă, este aceea de a spune oamenilor cum să se ferească, cum să nu se îmbolnăvească. Acesta este şi motivul pentru care am insistat pe toată durata de până acum a pandemiei şi voi insista şi în continuare să comunic cum pot eu mai bine tot ce cred că v-ar ajuta să nu luaţi acest virus, voi sau persoane dragi vouă, care poate nu vor face doar forme uşoare”, a adăugat medicul.

Virgil Musta  face apel la oameni să nu creadă zvonurile şi în continuare să se informeze din surse sigure, dar mai ales să respecte regulile.

”Am văzut şi am tratat până acum împreună cu colegii mei multe cazuri, de la cele mai uşoare, până la forme severe, am văzut oameni luptâdu-se din greu cu boala, deci nu vorbesc din auzite, ameninţarea este cât se poate de reală şi este esenţial să controlăm evoluţia pandemiei în fiecare zonă a ţării, în mod specific. Am datoria să vă atrag atenţia asupra pericolelor care ne aşteaptă, asupra capcanelor în care puteţi cădea dacă nu vă informaţi din surse sigure, dacă daţi crezare zvonurilor şi nu acţionaţi responsabil. Evaluaţi-vă corect riscurile, respectaţi regulile şi măsurile de precauţie şi vegheaţi ca şi alţii să le respecte, nu călătoriţi în zone roşii cu multe îmbolnăviri, evitaţi zonele aglomerate. Cu toţii ne dorim să putem petrece această vară liniştiţi”, a mai scris doctorul pe Facebook.

Medicul Virgil Musta  vorbeşte despre Coronavirus. Musta vorbeşte, în mesajul său, şi despre reîntoarcere la normalitate.

”Toţi merităm reîntoarcerea la normalitate, la libertate, dar în contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de către toţi. Nu există zone ale ţării cu români mai buni sau mai răi, însă există acum anumite focare (nu doar în România), care trebuie rapid izolate şi corect gestionate. Este o responsabilitate comună, atât a fiecăruia dintre noi, cât şi a autorităţilor statului, pentru ca pandemia să nu se extindă şi să fie ţinută sub control. Ştiu că este plictisitor să vorbim despre acest subiect pe o perioadă atât de lungă, mai ales acum când după izolare oamenii îşi doresc libertate, dar haideţi să nu uităm de …sănătate. Le putem avea pe amândouă, dacă rămâneţi la fel de responsabili cum aţi fost majoritatea covârşitoare dintre voi în prima parte a pandemiei şi nici nu ştiţi cât de mult a contat acest lucru pentru toată lumea. Am simţit că trebuie din nou să vă spun toate aceste lucruri, tocmai pentru că am încredere în voi, simt că v-am avut aproape de mine şi de colegii mei în toată această perioadă în care am învăţat practic împreună cum să facem faţă cu bine şi ştiu că aşa va fi şi în continuare. Vă mulţumesc pentru înţelegere, pentru efort şi pentru responsabilitate! Numai împreună vom reuşi!”, şi-a încheiat mesajul doctorul Virgil Musta  de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Adauga un comentariu