News Flash:

Mediile de admitere la Cuza vor cobori

2 August 2005
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
•Din cauza ca peste 2.500 de candidati au depus dosare de admitere la mai multe facultati, multi dintre cei declarati admisi cu taxa vor intra pe locurile finantate de la buget •La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor au fost retrase peste 500 de dosare •Daca nu este incheiat contractul de studii cu facultatea, un candidat este declarat respins

Peste 2.500 de candidati dublura (la doua facultati) admisi pe locurile scoase la concurs de catre Universitatea Al. I. Cuza isi vor retrage dosarele de concurs de la una dintre facultatile unde s-au inscris. Pe locurile lasate libere vor intra candidatii admisi cu taxa. Numarul tinerilor care au depus dosarele la mai multe facultati se ridica la 3.000 de absolventi de liceu, care vor fi nevoiti sa aleaga o singura facultate. Оn total, au fost depuse 15.185 de dosare, o cifra destul de apropiata de cea din anul trecut, cand au fost оnregistrati 15.262 de оnscrisi. Potrivit datelor furnizate de Compartimentul de Statistica si Informatizare din cadrul universitatii, numarul real al candidatilor a fost de 11.345 de pretendenti la statutul de student, diferenta fiind reprezentata de tinerii care si-au depus dosarele de candidatura pentru mai multe specializari. In termen de sapte zile de la afisarea rezultatelor, fiecare candidat admis trebuie sa incheie contractele de studiu cu facultatea pentru care a optat. In cazul in care un tanar a optat pentru mai multe facultati, acesta trebuie sa depuna actele in original la una singura, facultatea aleasa fiind institutia cu care se va incheia contractul de studii. La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), de exemplu, au fost retrase peste 500 de dosare. Acest lucru va duce la coborarea mediei de admitere, fapt ce va duce implicit la admiterea pe locurile cu finantare de la buget a studentilor declarati, initial, admisi cu taxa. Din experienta anilor trecuti, mediile de admitere vor scadea cu cel putin zece sutimi. Asa s-a intamplat in vara anului trecut, cand, la FEAA, la profilul Economic, ultima medie pentru locurile fara taxa a scazut de la 9,31 la 9,21, in acest interval situandu-se aproximativ 180 de candidati. Tot anul trecut, pentru locurile cu taxa, ultima medie a coborat de la 8,31 la 7,50. Trebuie mentionat ca astazi este ultima zi in care candidatii declarati admisi la FEAA trebuie sa incheie contractele de studiu cu facultatea, in caz contrar acestia vor fi declarati respinsi. "Maine (astazi - n.r.) vom vedea daca trebuie sa mai prelungim termenul de incheiere a contractelor de studiu. In cazul in care vor fi putini candidati care au facut acest lucru, vom decide prelungirea termenului dedicat incheierii contractelor cu facultatea", a declarat Vasile Cocris, decanul de la FEAA. Fiecare facultate in parte are termenul propriu de incheiere a contractului cu studentii declarati admisi.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013400 (s)