La psiholog

Meditatia poate ajuta impotriva anxietatii si poate reda sanatatea cardiovasculara

Publicat: 28 apr. 2018

Un studiu recent efectuat, de cercetatorii americani de la Michigan Technological University, cu ajutorul a 14 participanti a scos la iveala ca meditatia (chiar si o singura sedinta), poate avea beneficii cardiovasculare si psihologice semnificative pentru adultii cu anxietate mica spre medie.

John Durocher, profesor asistent la Michigan Technological University, impreuna cu echipa sa, a descris descoperirea conform careia cei 14 participanti au avut bataile inimii mai rare, 60 de minute dupa meditatie,. Mai mult, chiar si la o saptamana dupa, grupul a relatat niveluri mai mici de anxietate decat cele de dinaintea sedintei de meditatie, scrie descopera.ro, care citeaza Science Daily.

„Chiar si o singura ora de meditatie pare sa reduca anxietatea si unele indicii ale riscului de accident cardiovascular”, a precizat Durocher. Desi este bine documentat ca meditatia pe parcursul mai multor saptamani reduce anxietatea, acesta este primul care arata ca exista beneficii chiar si dupa o singura sedinta de meditatie. Mai mult decat atat, un participant a sustinut ca, dupa sedinta, s-a simtit cel mai putin stresat din ultimul deceniu.loading...

Adauga un comentariu