Carte

Mein Kampf – de Adolf Hitler – a devenit cea mai vanduta carte din Germania in 2016

Publicat: 04 ian. 2017
3

Noua editie a lucrarii Mein Kampf, a lui Adolf Hitler, insotita de comentarii critice ale evreilor, pregatita Institutul Istoriei Contemporane din Munchen, a devenit cea mai vanduta carte a anului 2016, transmite RIA Novosti, cu referire la Tagesspiegel.

Cartea a aparut pe rafturile librariilor din Germania incepand cu luna ianuarie a anului trecut.

Potrivit directorului Institutului de Istorie Contemporana, Andreas Wirsching, timp de un an au fost vandute 85 de mii de carti, chiar daca initial se estima o vanzare de 4 mii de exemplare. La sfarsitul lunii ianuarie urmeaza sa apara cel de-al saselea tiraj.

Seful institutului a anuntat ca in curand urmeaza sa apara si o editie in limba franceza.”Aceasta editie nu va fi o traducere exacta a textului, ci o versiune prescurtata si prelucrata”, a declarat el.

Wirsching a mentionat ca au primit peste 70 de solicitari de traducere a cartii, insa “acest lucru depaseste capacitatile institutului”. Cercetatorul a adaugat ca unicul lucru pe care il vor putea reusi este o traducere in engleza, pentru a cuprinde un auditoriu cat mai larg, titreaza Sputniknews.ro.

    Mein Kampf („Lupta mea”) a fost scrisa in anul 1924, in perioada in care Hitler se afla la inchisoare. Lucrarea este considerata una fundamentala pentru ideologia national-socialista, fiind editata in cateva milioane de exemplare in timpul vietii dictatorului german. Pana in anul 1945, Mein Kampf a fost tradusa in 18 limbi, fiind vandute 12 milioane de exemplare.

Adauga un comentariu