Culinar

Melitzanosalata – Salată de vinete făcută altfel decât în România

Publicat: 10 iul. 2020

Iata o salată de vinete (Melitzanosalata) interesantă.

Ingrediente:

  • 1 vânătă
  • 1 morcov
  • ½ legătură pătrunjel
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Pui vânăta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o laşi la cuptor 50-55 de minute până s-a înmuiat, întorcând-o de câteva ori în tot acest timp. Ulterior, laşi la răcit şi o tai bucăţi. Cureţi, speli şi dai morcovul prin răzătoarea mare. Cureţi şi zdrobeşti usturoiul, apoi toci mărunt pătrunjelul. Le pui pe toate într-un bol, torni uleiul de măsline şi storci zeama de lămâie, apoi asezonezi cu sare şi piper după gust. Dai salata de vinete la frigider timp de 1 h.





Adauga un comentariu