Stiri si curiozitati

Melodii pentru breakdance care au făcut istorie. Top opt cele mai bune piese hip-hop din toate timpurile

Publicat: 18 mai 2022
băiat care face breakdance
Breakdance-ul reprezintă un stil atletic de dans de stradă, care își are originea în Statele Unite ale Americii.

Mai multe melodii pentru breakdance au făcut istorie. Află, în rândurile următoare, care sunt acestea și care este istoria breakdance-ului.

Breakdance-ul reprezintă un stil atletic de dans de stradă, care își are originea în Statele Unite ale Americii. Mai este cunoscut și sub numele de breaking sau b-boying / b-girling și constă, în principal, în patru tipuri de mișcare, și anume: toprock, downrock, puterea se mișcă și îngheață. Melodiile ideale pentru breakdance sunt cele hip-hop, funk, soul și breakbeat.

Acest stil de dans a fost creat de afro-americani (Trixie (Lauree Myers), RIP Wallace D, Dancing Doug (Douglas Colon), A1 Bboy Sasa, DJ Clark Kent (Tyrone Smith), The Legendary Smith Twins, The Zulu Kings și Cholly Rock (Anthony G. Horne), OG BGirl – Darlene Rivers, „Puppet” (William „Billy Bill” Waring), Darryl Solomon (The Hatter Hatter), Kurtis Blow, Troy Harewood, Lil Cesar Rivas, Shabba-Doo) și de tinerii puertoricani de la începutul anilor 1970. Breakdance-ul s-a răspândit, ulterior, și în alte comunități.

Cel care practică breakdancing este numit b-boy, b-girl, breakdancer sau breaker.

băiat care face breakdance
Breakdance-ul reprezintă un stil atletic de dans de stradă, care își are originea în Statele Unite ale Americii.

Melodii pentru breakdance care au făcut istorie: Top opt melodii hip-hop

Cele mai bune melodii hip-hop pot stârni sentimente diverse: de la energie și entuziasm, până la furie, nelămurire și dezgust. O singură astfel de piesă poate fi considerată un îndemn la acțiune și poate, chiar, să declanșeze o revoluție.

Eminem – „My Name Is…”

Pe primul loc se află piesa lui Eminem, intitulată „My Name Is…”. Lansată în 1999, piesa a fost creată pentru a face haz de necaz, pentru a povesti întâmplări din timpul școlii și pentru a arăta cum decurg vizitele în barurile de striptease. Printre alții, în videoclip mai apar Dr. Dre și baschetbalistul român Ghiță Mureșan, care are rolul unui păpușar.

N.W.A – „Fuck Da Police”

Cel de-al doilea loc este ocupat de „Fuck Da Police”, care aparține trupei N.W.A. Piesa a fost lansată în anul 1988 și face parte din albumul intitulat „Straight Outta Compton”.

N.W.A. (abreviere pentru Niggaz Wit Attitudes ) a fost un grup american de hip hop ai cărui membri au fost printre cei mai timpurii și mai semnificativi popularizatori și figuri controversate ale subgenului gangsta rap. Grupul era considerat , pe scară largă, unul dintre cele mai mari și mai influente grupuri din istoria muzicii hip-hop.

Eminem – „Lose Yourself”

Eminem revine în top cu o piesă iubită de foarte mulți oameni, fie că sunt pasionați, sau nu, de acest gen muzical. Melodia a apărut în 2002 și încorporează mai multe teme agresive, tratând în mare măsură luptele cu care se ocupă B-Rabbit (personajul principal din filmul „8 Mile”) și modul în care în cele din urmă își depășește numeroasele probleme și obstacole pentru a câștiga respectul altor rapperi.

50 Cent – „In Da Club”

O altă piesă care a marcat istoria muzicii hip-hop este „In Da Club”, care aparține lui 50 Cent. Apărută în anul 2003, piesa face parte din albumul „Get Rich or Die Tryin’”. Scrisă de 50 Cent, Dr. Dre și Mike Elizondo și produsă de Dr. Dre cu credit de co-producție de la Elizondo, melodia, care utilizează un ritm neconvențional off-beat, a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100 din SUA, devenind primul single cu numărul unu al 50 Cent.

2Pac – California Love feat. Dr. Dre

„California Love” este un cântec hip-hop de-al lui 2Pac, în colaborare cu Dr. Dre și Roger Troutman. Melodia a fost lansată după ce 2Pac a fost eliberat din închisoare în anul 1995, ajungând pe primul loc în Billboard Hot 100 timp de două săptămâni.

Wu-Tang Clan – „C.R.E.A.M. ”

Lansată în 1993, piesa face parte din albumul „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)” al lui Wu-Tang Clan. Deși a fost îndrăgită de criticii muzicali, melodia „C.R.E.A.M. ” (un acronim pentru „Cash Rules Everything Around Me”) a ajuns doar pe locul 60 în Billboard Hot 100 din SUA în 1994. Cântecul a fost inclus în lista celor mai grozave cântece din toate timpurile.

Nas – „N.Y. State of Mind”

Melodia „N.Y. State of Mind” a apărut în anul 1994, în albumul „Illmatic”. Nas descrie mediul periculos în care se află orașul New York, pe un fundal de tobe din „NT” de Kool & the Gang. O continuare a „NY State of Mind” poate fi găsită pe albumul lui Nas din 1999, „I Am…”.

The Notorious B.I.G. – „Juicy”

The Notorious B.I.G. a lansat piesa „Juicy” în anul 1994, în albumul său de debut, „Ready to Die”. Artistul vorbește despre anii din copilărie, în care a trăit în sărăcie, despre timpul petrecut cu traficul de droguri și despre influențele sale muzicale timpurii. Una dintre versurile melodiei spune: „E timpul să fii plătit, explodează ca World Trade ”, făcând referire la atentatul cu bombă din 26 februarie 1993 asupra World Trade Center.
Adauga un comentariu