Secretele istoriei

Membrii Confederatiei Germane

Publicat: 08 ian. 2015
3

Confederatiei Germana era o confederatie ce regrupa 39 de state. Adunarea Federala din Frankfurt reprezenta suveranii, si nu popoarele acestor state. Dimensiunea si influenta statelor individuale era variabila, astfel:

    Imperiul Austriac si Regatul Prusiei erau cele mai mari si cele mai puternice membre ale confederatiei. Mare parte din teritoriul controlat de acestea nu facea parte din confederatie. De asemenea mare parte din armatele respective nu au fost incorporate in armata federala. Astfel cele doua state au continuat sa functioneze ca state independente. Amandoua statele aveau cate un vot in Adunarea Federala.

Vezi si Cauze ale primului razboi Germano-Danez
    3 state membre erau conduse de monarhi straini: Regatul Danemarcei, Regatul Unit al Tarilor de Jos si Regatul Unit (pana in 1837) erau membri ai confederatiei sub titlurile de Duce de Holstein, Mare Duce de Luxemburg si Rege al Hanovrei. Fiecare dintre acestia avea un vot in Adunarea Federala.
    6 alte state mari aveau fiecare cate un vot in Adunarea Federala: Regatul Bavariei, Regatul Saxoniei, Regatul Württembergului, Print Elector al Hessei, Mare Duce de Baden si Marele Ducat Hessa.

Vezi si Cum a luat fiinta Principatul Liechtenstein
    23 state mici si minuscule partajau cinci voturi in Adunarea Federala.
    Cele 4 orase libere Lübeck, Frankfurt, Brema si Hamburg partajau un vot in Adunarea Federala.
Adauga un comentariu