Hardware

Memorii de 128 GB pentru telefoane si tablete de la Samsung

Publicat: 21 sept. 2012
5

Cele mai incapatoare terminale mobile si tablete disponibile pe piata ofera o stocare interna de cel mult 64GB, aceasta cantitate fiind implementata destul de rar si la preturi prea piperate. Samsung afirma ca acest lucru se va schimba in curand, odata ce noile sale chipuri NAND vor ajunge pe piata.

Compania a anuntat ca noile sale module de memorie NAND Embedded Multimedia Card (eMMC) cu capacitati de 128GB au intrat in productie de masa, acestea urmand sa fie disponibile in curand integratorilor care doresc sa ofere tablete sau terminale mobile mai incapatoare. Aceste module de memorie folosesc chipurile cu capacitati de 64Gb fabricate intr-un proces tehnologic pe 20 de nanometri pe care Samsung le-a anuntat in aceasta vara.

Performantele noilor module de memorie Samsung sunt foarte bune, acestea promitand viteze de 140MB/s la citire si 50MB/s la scriere, de cinci ori mai mult decat memoriile externe MicroSD Class 10, iar performanta la accesarea aleatorie este de 3500 IOPS la citire si 1500 IOPS la scriere. Pastilele au dimensiuni de 12x16mm, suficient de mici pentru a nu crea probleme integratorilor.

Ceea ce Samsung a evitat sa comunice a fost pretul acestor noi memorii. Tinand cont de preturile si asa ridicate ale terminalelor actuale cu stocare interna de 64GB, acest lucru ar fi fost la fel de important ca saltul de capacitate.

Adauga un comentariu