News Flash:

MEN va monitoriza concursul pentru posturile vacante la liceele din Iasi

22 Aprilie 1999
767 Vizualizari | 0 Comentarii
Camelia Gavrila
•Concursul de ocupare a posturilor vacante in invatamintul preuniversitar, pentru anul scolar 1999-2000 se va desfasura pe 16 iulie. Conform metodologiei, proba scrisa va contine in pondere egala probleme de specialitate si metodica.

In cazul categoriilor constituite din mai multe discipline socio-umane, cum ar fi filozofie, logica, economie, subiectele de concurs vor avea cerinte din disciplina cu cele mai multe ore. Pentru posturile de psihopedagogie speciala se vor da examene din aceasta disciplina si se pot prezenta absolventi ai facultatilor de Psihologie, Sociologie, Pedagogie.

Inspectoratul Scolar Judetean
stabileste comisiile de organizare a concursului si de corectare. Elaborarea subiectelor se face la minister, iar comisiile de evaluare vor fi formate dintr-un presedinte - un cadru didactic universitar si doi vicepresedinti - un profesor universitar si unul preuniversitar. La scolile normale, comisiile de corectare vor fi alcatuite din profesori din invatamintul preuniversitar. Media de promovare este 5. La medii egale, pentru departajare se va tine cont de doua criterii: domiciliul stabil al candidatului in localitatea unde este postul, si apoi, gradul didactic.

Liceele reprezentative ridica stacheta

In ceea ce priveste liceele reprezentative - Negruzzi, National si Racovita, concursul de ocupare a posturilor vacante se va desfasura independent de celelalte unitati scolare. Concursul se va desfasura la cel putin 30 de zile dupa publicarea posturilor in Monitorul Oficial, iar teza de concurs va aborda atit probleme de specialitate, cit si de metodica. Subiectele vor fi elaborate de minister si aduse de un delegat special al ISJ Iasi cu doua zile inainte de concurs.

Comisiile de organizare si evaluare vor fi formate dintr-un profesor universitar si cite doi profesori preuniversitari pentru fiecare specialitate, sefi de catedre si cu gradul I. Media de promovare va fi 7, iar cei care vor avea medii egale se vor prezenta in fata comisiei de evaluare pentru sustinerea unui interviu. Spre deosebire de celelalte unitati scolare, la liceele reprezentative va exista si o comisie de contestatii, formata din presedinte si corectori, altii decit cea din comisia de evaluare. La contestatii, nota se schimba daca diferenta este mai mare de un punct.

"Pentru prima data MEN va monitoriza concursurile de la liceele reprezentative. Singura problema este faptul ca aceste licee vor trebui sa plateasca din bugetul lor comisiile de corectare. Asta inseamna ca vor trebui sa ceara bani de la primarie, si cum primaria se plinge ca nu are bani, nu stiu cum vor rezolva problema", ne-a declarat Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

men
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 21 queries | Mysql time :0.022077 (s)