Magazin

Mercedes hibrid, cu motor de 3 litri

Publicat: 20 aug. 2013
1

Mercedes-Benz a publicat specificatiile tehnice ale celui de-al treilea hibrid din gama S-Klasse. Numit S500 Plug-in Hybrid, aceasta este si cea mai impresionanta versiune din punct de vedere tehnic, fiind capabila sa obtina un consum mediu de 3.0 litri la suta, desi poate la fel de bine sa accelereze de la 0 la 100 km/h în 5.5 secunde.

Noul hibrid al nemtilor are o motorizare V6 de 3.0 litri, supraalimentata, careia i se alatura un sistem hibrid compus dintr-un motor electric de 80 kW si un acumulator care poate fi încarcat atât de sistemul hibrid, cât si de o priza standard. Emisiile de CO2 sunt la cel mai scazut nivel din segment, 69 de grame pe kilometru, iar modelul poate sa parcurga 30 de kilometri în modul 100% electric. Nemtii de la Mercedes-Benz vor prezenta noul S 500 Plug-in Hybrid la Salonul Auto de la Frankfurt.

Modelul este echipat cu cea de-a doua generatie a sistemului hibrid de la Mercedes-Benz si cu a doua generatie a sistemului de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare. Gratie acestor elemente, motorul cu ardere interna poate fi decuplat complet de la trenul de propulsie. Capacitatea acumulatorului care echipeaza noul S 500 Plug-in Hybrid este de zece ori mai mare fata de predecesorii sai, S 400 Hybrid si S 300 BlueTec Hybrid.

Modelul poate rula în moduri diferite: Hybrid, E-Mode, E-Save si Charge, permitând încarcarea acumulatorilor dupa dorintele soferului, în vederea alegerii momentului în care modelul sa ruleze în modul 100% electric. Cuplul maxim al motorului cu ardere interna este de 480 Nm, în timp ce motorul electric livreaza 380 Nm, totul pentru a asigura nivelul de forta asteptat de la un model din acest segment si pentru a înlesni demarajul. Pentru a economisi cât mai mult carburant, pedala de acceleratie ofera rezistenta variabila si are un sistem care îmbunatateste dozarea puterii în functie de necesitati, evitând situatiile în care soferul apasa pedala mai mult decât este necesar. Sistemul hibrid anticipeaza conditiile de drum pentru urmatorii opt kilometri ai traseului, folosind date de la sistemul de navigatie, gestionând în mod inteligent resursele sistemului hibrid.

Adauga un comentariu