Magazin

Mercedes nu se dezminte

Publicat: 19 mart. 2013

În asteptarea noii generatii S-Klasse, Mercedes a dezvaluit primele imagini cu interiorul limuzinei sale. Noua generatie va pastra liniile de design care au consacrat modelul în clasa navelor amiral premium, adaugând însa o nota exclusivista si o multime de gadget-uri.

Plansa de bord pastreaza linia fluida, dar vine cu o noua arhitectura orizontala, care accentueaza impresia de sobrietate cu ajutorul iluminarii ambientale de tip LED. Mercedes descrie totul ca pe o fuziune a aluminiului de la nivelul butoanelor cu lemnul nobil de la nivelul suprafetelor de contact.

Totul încadreaza un sistem multimedia complet nou, ajuns la a cincea generatie, pentru care s-au scris 30 de milioane de linii de cod. Sistemul beneficiaza de un procesor Intel Atom, folosit în prezent de computere, dar si de o integrare perfecta a unei navigatii asistate de Google. Toate comenzile sunt pozitionate tot pe consola centrala, între sofer si pasager.

Locul instrumentelor de bord este luat de doua ecrane, cu o dimensiune de 12.3 inch. Primul ofera informatii necesare rularii, în vreme ce al doilea se ocupa de sistemul multimedia. Nu lipsesc nici ecranele tactile pentru pasagerii de pe locurile din spate. Sistemul de operare al ecranelor va fi compatibil doar cu iOS-ul celor de la Apple. Abia apoi vor fi luate în considerare echipamentele ce folosesc sisteme de operare Android sau Blackberry.

Pentru ca experienta sa fie una completa, Mercedes renunta la vechii parteneri de la Bang&Olufsen si colaboreaza cu Burmeister pentru sistemul de sunet inovativ, ce va fi disponibil doar pe versiunea de top. Este vorba despre un ansamblu de 24 de boxe capabile sa genereze 1500 Watt si un efect de sunet 3D.

Germanii nu au neglijat nici sistemul de climatizare. Acesta dispune de o functie de ionizare, care purifica aerul înainte de a elibera unul dintre cele patru parfumuri, botezate sugestiv Freeside, Sports, Downtown si Nightlife.

Oficialii germani au declarat pentru Autocar ca dezvoltarea noului model s-a facut mai mult pe baza variantei cu ampatament marit, pentru a suplini absenta vechiului Maybach. Asta face ca noua generatie sa câstige ceva mai mult loc pe bancheta spate, acolo unde masina ofera o mai ampla reglare a scaunelor pentru pasageri.

În plus, scaunele vin acum cu sase programe diferite de masaj, precum si cu un pachet de încalzire a cotierei si a fetelor de usa. De asemenea, tot la nivelul scaunelor, sistemul de ventilatie al acestora poate fi reglat pe intensitate si poate fi ajustat în asa fel încât sa actioneze invers, pentru mai mult confort.

Inginerii din Stuttgart au si redesenat scaunele din spate, acestea fiind prevazute acum cu o centura de siguranta prevazuta cu airbag pentru a reduce leziunile provocate cutiei toracice.

Mercedes se lauda si cu cea mai buna insonorizare din segment. Potrivit comunicatului oficial, noul S-Klasse foloseste peste 150 de componente individuale de izolare fonica. De asemenea, germanii ne promit o rigiditate torsionala cu 14% mai mare decât cea a generatiei anterioare.

Adauga un comentariu