Actualitate

Merg intr-o scoala fara conditii, dar lucrurile se vor schimba! Lucrarile vor incepe curand – GALERIE FOTO

Publicat: 12 sept. 2016

Prima zi de scoala a inceput timid pentru zeci de copii din comuna Schitu Duca. Mai exact, in Satul Nou, scoala in care invata zeci de elevi are nevoie de lucrari, pentru ca nu indeplineste cerintele Directiei de Sanatate Publica. Chiar daca s-a investit periodic in acea scoala, ea nu este bransata la apa curenta si nici nu are toalete in interior.

Astfel, elevii sunt nevoiti sa-si faca nevoile in curte si sa stea la cursuri fara sa se spele pe maini. Recent, primarul comunei Schitu Duca a primit fonduri pentru a aduce scoala la nivelul cerut.

„Suntem in punctul de a gasi firma care sa desfasoare lucrarile, avem un buget de 800.000 de lei. Scoala trebuie bransata la apa si trebuie construite toalete in interior. Sper ca in scurt timp toate aceste necesitati sa fie terminate, iar elevii sa beneficieze de toate conditiile”, a precizat Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca. Parintii elevilor si elevii totodata spun ca lucrarile sunt necesare.

„Ne dorim si noi conditii cat mai bune pentru copiii nostri. Pe vremea noastra, mergeam la scoala si invatam pe banci rupte si mergeam la baie afara, acum parca pentru copiii nostri nu am mai vrea asta. Ne-am chinuit noi, nu trebuie sa se mai chinuie si ei. Daca se vor face investitii in scoala din Satu Nou, este un lucru foarte bun”, a precizat Mirela, mama unui elev.

Totodata, si elevii se plang de aceste lipsuri. „Cand este iarna sau ploua este greu de mers la toaleta. Noi ne-am invatat asa, dar ne-ar prinde bine sa fie in interior si sa avem apa”, a spus Andrei, elev. Lucrarile ar trebui sa inceapa in imediata apropiere, iar in scurt timp scoala va intra in legalitate. Pana atunci insa, elevii isi vor continua cursurile in conditiile cu care deja s-au obisnuit.

Comentarii
Adauga un comentariu