National

Merkel a fost in Romania cu rucsacul in spate – Vezi cine zice asta

Publicat: 16 mai 2012
1

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat ca spera ca relatia sa personala cu cancelarul german Angela Merkel sa poata fi si folosita in politica externa, el dezvaluind ca Merkel cunoaste bine Romania, pentru ca in tinerete a venit cu rucsacul in spate la Fagaras si Mamaia.

„Nu vreau sa supraevaluam importanta relatiilor personale, dar oricine a practicat, s-a implicat in politica externa, stie bine ca si aceste relatii conteaza. Speram sa le si putem folosi”, a spus Marga, intr-un interviu la The Monney Channel.

El a dezvaluit ca dincolo de vizitele facute in ultimii ani in Romania, Merkel cunoaste tara noastra si din tinerete, cand a venit de doua ori in excursii „cu rucsacul in spate„, prima data in zona muntilor Fagaras, iar apoi in statiunea Mamaia.

„Avea un trecut de calatorii in Romania, ca studenta cu rucsacul mergea in Muntii Fagaras. Mai tarziu, tot cu rucsacul in spate, stiti bine ca tinerii germani calatoresc mult, a fost la Mamaia, deci stia bine Romania concreta, terestra sa spunem asa. In calitatea sa de acuma, a cunoscut si Romania politica”, a spus Marga.

Ministrul de Externe a amintit din nou de vizita sa la Berlin din urma cu un deceniu, cand in calitate de presedinte al PNTCD s-a intalnit prima data cu Merkel, precum si despre vizita acesteia in Romania din toamna anului 2010, cand i-a fost acordat titlul de „Doctor honoris causa” al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Sursa: gandul.info

Adauga un comentariu