Diverse

Mesaj de ultima ora de la ANPC. Aceste alimente contin substante cancerigene. Au ajuns chiar si in scoli

Publicat: 18 sept. 2019

Mesaj de ultima ora de la ANPC. Mai multe alimente care contin substante cancerigene au ajuns pe bancile elevilor din Romania. Printre acestea se numara merele din Polonia. Despre aceste fructe se stie deja ca au fost tratate cu o substanta toxica. Culmea, lucrul acesta se petrece chiar la cativa kilometri distanta de Voinesti, patria merelor romanesti. Din pacate autoritatile locale nu au luat in calcul eventuale efecte grave asupra sanatatii.

Mesaj de ultima ora de la ANPC
Un singur lucru i-a interesat pe acestia, faptul ca polonezii pot livra fructe tot timpul anului. Spre deosebire de cele de la producatorii locali, merele din import sunt tratate cu imazalil, un fel de ceara care protejeaza antifungic si da un luciu specific. De altfel, celebrul profesor Gheorghe Mencinicopschi a explicat la Antena 3 ca imazalilul, substanta cu care sunt tratate multe fructe, are efecte cancerigene.

„Imazalilul e o substanta cu efect antifungicid, care mareste perioada de viata pe raft a marului, asa cum se intampla si la citrice. La unele citrice, la lamai, este inscriptionat faptul ca au fost sau nu au fost tratate cu imazalil. Imazalilul este o substanta cancerigena si poarta vina acestei cresteri a cancerului. Nu cantitatea de mere conteaza”, a spus Mencinicopschi.

Aceste alimente contin substante cancerigene
„Copiii sunt mult mai sensibili la astfel de substante decat adultii. E bine sa citeasca etichetele si sa evite citricele sau alte fructe care sunt tratate cu aceasta substanta”, a adaugat profesorul. Mai mult de atat, nu o data strainii ne-au invidiat pentru merele noastre. Parfumat, colorat si celebru, marul Ionatan este un soi romanesc care se bucura de mare succes in zona de sud a tarii, dar este cautat si de unguri sau polonezi.

Ion Oprea, presedintele Asociatei Pomicultorilor din Dambovita spune ca soiul Ionatan este foarte apeciat de consumatori cu atat mai mult cu cat pomicultorii din Europa nu il produc. ”Bazinul Voinesti este specializat pe marul Ionatan pe care nu il mai produce nimeni in Europa. Piata romaneasca cere marul Ionatan si nu sunt probleme la desfacere la acest soi. Idaredul ce vine din Polonia sau Ungaria intra pe piata si se vinde de abia cand productia romaneasca de Ionatan este pe sfarsite. Nu il gasim in supermarketuri, dar din toamna pana prin martie toate pietele agro-alimentare din Bucuresti si partea de sud a tarii il au”, a declarat Ion Oprea.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit