National

Mesaj dur de la organizatorul protestului de la Cluj pentru ACL: „NU, imbuibatilor si fanfaronilor, victoria nu e a voastra!”

Publicat: 19 nov. 2014
1

Cornel Vilcu, cadrul didactic de la Universitatea „Babes-Bolyai“ care a organizat protestul de vinerea trecuta, in cadrul caruia s-a citit „Declaratia de la Cluj”, are un mesaj dur pentru politicienii de dreapta: „Nu, politicieni de dreapta, nu va faceti iluzii, acesta nu a fost nici pe departe un vot pentru voi“.

Dumitru Cornel Vilcu, cadrul didactic de la Universitata Babes-Bolyai, cel care a postat anuntul pe Facebook privind manifestatia de vinerea trecuta, la care au pariticipat peste 10.000 de clujeni, a sustinut in primul sau discurs, din Piata Unirii, ca miscarea nu este politica si ca cei prezenti trebuie sa respecte optiunile celorlalti, fara ura si fara resentimente. De asemenea, in cadrul acestei manifestatii s-a citit Declaratia de la Cluj, in care s-au conturat mai multe solicitari privind drepturile civile, sanatatea, educatia, reforma politica, mediul etc, reprezentand un proiect de tara coerent.

Vilcu a sustinut in cadrul manifestatiei: „Sarcina noastra nu se incheie nici daca castiga Ponta, nici daca castiga Iohannis. Singurii care pot face tara asta sa porneasca din nou nu sunt politicienii, stim cu totii cat de „buni” si de corupti sunt peste tot”.

La o zi, dupa alegeri, Vilcu revine pe Facebook cu un mesaj dur pentru politicieni: „Nu, politicieni de dreapta, nu va faceti iluzii, acesta nu a fost nici pe departe un vot pentru voi. A fost un vot dur si necesar in fata unui PSD care se pretinde de stanga, dar ale carui ‘politici publice’ au fost pur si simplu furt, furt, furt si mita, mita, mita populist-electorala si atat.”

„Victoria asta nu este a voastra”
„NU, politicieni de dreapta care astazi va frecati mainile de bucurie si ne mai puneti o data placa potrivit careia ne-ati scapat de comunism, care astazi mai sperati o data ca va fi suficient ca aveti ideologia cea buna, care deja va-ntelegeti prin spatele usilor inchise cum sa reluati condamnarea dispretuitoare a celor „asistati”, a celor in nevoie, a stangistilor si hipstero-eco-anarhistilor… NU, imbuibatilor si fanfaronilor, victoria asta nu este a voastra. Sau, de fapt, de ce sa va dau eu sfaturi? Dati-i drumul, comportati-va ca si pana acum. Go ahead, make my day. Peste cateva luni, va veni vremea sa fiti contestati la randul vostru, dati jos la randul vostru – daca va pastrati suveranul dispret. Cu fiecare zi care trece, tot mai multi cetateni se trezesc. Ar trebui sa va revizuiti povestile, sunt fasaite rau. Sau poate ar trebui sa nu mai spuneti povesti. Dar ce vorbesc eu? sunteti politicieni, nu va puteti abtine”, a sustinut Cornel Vilcu.

Citeste mai multe aici
Comentarii
    • Orice teorie a economiei libere va poate da un raspuns. Politicile de dreapta pun in miscare economia, produce plusvaloare, duce la acumulare de bogatie, aduce bani si la buget. Dupa ce se intampla asta, sunt bune si politici de stanga care sa imparta bogatia acumulata la budget. Problema,la noi, este ca politicienii due stanga nu sunt de stang a. Uitati-va la ei! Sunt capitalisti sadea, pe deasulra si increzuti, nesimtiti, imbuibati, profitori de pe urma bugetului pe care-l mulg, fara sa a jute economia liberal…etc.

  • Complet de acord; clasa politica ar trebui sa ia seama la popor in slujba caruia este. Orice asumare de victorie din partea unui politician de dreapta-stanga nu este decat o aroganta care va fi aspru pedepsita de catre romani.
    Un senator iarasi ne-a confundat ieri cu „strada”…se vede ca n-au inteles nimic!

    • N-a inteles nimic pentru ca nu trebuia sa ajunga senator! A ajuns, insa, senator prin vot democratic! Asa incat si noi, cei care mergem LA vot nu suntem infailibili! Dar materialul uman este puternic pervertit: cum ajunge unul deputat/senator/director/sefulet, cum nu i se mai poate ajunge la nas! Nesimtirea, dispretul data de cei fara functii, lacomia fara masura, s.a. il caracterizeaza pe individul, dealtfel lipsit de orice valoare…

Adauga un comentariu