Eveniment-Social

Mesaj emotionant de la Colegiul Emil Racovita, pentru profesorul Doru Tigau

Publicat: 06 apr. 2016
1
Vestea mortii profesorului si revolutionarului Doru Tigau nu i-a lasat indiferenti pe fostii sai colegi de la Colegiul National Emil Racovita din Iasi, acolo unde a fost cadru didactic. Acestia au tinut sa-i aduca un ultim omagiu.
„Timpul nu se schimba, doar noi, oamenii, ne trecem, lasand in urma suferinta celor care ne-au cunoscut si ale caror drumuri le-am intalnit. Acest timp generos si neindurator a hotarat nasterea lui Constantin Doru Tigau pe data de 27 septembrie 1946 si plecarea lui dintre noi in ziua de 5 aprilie 2016. Nu-l putem uita pe OMUL Constantin Doru Tigau, un model de tata si sot, care a pretuit armonia familiala, o valoare esentiala pentru fiecare camin. Pasiunea pentru cunoasterea omului si a mecanismelor sociale ce ordoneaza viata acestuia si dragostea pentru copii au stat la baza unei cariere in invatamant ce a debutat in anul 1973. Alaturi de alti profesori de la Colegiul National “Emil Racovita” a indrumat generatii intregi de elevi, care i-au fost recunoscatori. Profesor de stiinte socio-umane a cautat sa dezvaluie, cu demnitate si intuitia dascalului dedicat, tainele sufletului omenesc, jocul ideilor si mecanismele economiei mondiale. 
In calitate de Inspector General Adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, in perioada 2001-2005, a imparsit din experienta sa manageriala, contribuind la bunul mers al invatamantului iesean si obtinerea recunoasterii valorii acestuia la nivel national. Tinand pasul cu noile directii ale educatiei, s-a implicat in mod activ in derularea unor proiecte europene, aducand experienta sa pedagogica in sprijinul formarii tinerilor profesori si al colaborarii dincolo de granite. Dar aceste date nu pot cuantifica o viata de om, iar regretele familiei, ale prietenilor si ale colegilor lui Constantin Doru Tigau vor marca o pierdere evidentiata printr-o existenta mai saraca, fara profesionalismul sau, fara cuvintele incurajatoare si sprijinul neconditionat, fara optimismul lui. Cadru didactic de inalta tinuta, profesorul de filozofie Constantin Doru Tigau, a marcat prin activitatea sa si deosebita calitate umana, istoria unei scoli de prestigiu, care ii va pastra mereu, o amintire vie”.
Adauga un comentariu