Local

Mesaj important al Operei Naţionale din Iași! Urmează două săptămâni pline de repetiţii

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesaj important al Operei Naţionale din Iași Urmează două săptămâni pline de repetiţii

Opera Națională Română din Iași transmite un mesaj important! Totul e legat de, evenimentele din ultima perioadă! E vorba, dincolo de critici și opinii, de ceea ce își propune instituția.

„Stimați spectatori,

Se cuvine să vă dedicăm câteva rânduri, mai ales într-o astfel de perioadă, în care se scriu atât de multe lucruri plăcute, dar și mai puțin plăcute despre activitatea Operei Naționale Române din Iași.

Dacă până la acest moment nu a existat și un mesaj al nostru, al celorlalți, nu a fost dintr-o acceptare tacită a articolelor prezentate în media, ci doar dintr-o decență, la care prestigiul instituției în care lucrăm ne obligă.

Nu vom intra în detaliile mai puțin plăcute. Pe acelea timpul și cei abilitați într-un anumit domeniu le vor clarifica.

Dorim însă să prezentăm domniilor voastre frumoasa activitate pe care Opera Națională Română Iași a desfașurat-o fără încetare, în aceste momente tumultoase. Alături de prestigioși soliști internaționali, întregul colectiv al Operei a dat dovadă de înalt profesionalism în organizarea și punerea în scena a două mari spectacole: „Traviata”, de Giuseppe Verdi și „Carmen”, de Georges Bizet.

Au fost două săptămâni pline de repetiții organizate în cele mai mici detalii, într-o atmosferă plăcută și dragă interpreților angajați ai Operei, dar și celor străini, care ne-au onorat cu prezența.

Această perioadă a fost încununată de emoțiile trăite în serile de spectacol, în care împreună ne-am putut încărca sufletește cu succesul binemeritat al celor care s-au dăruit pe scenă pentru dumneavoastră, publicul nostru drag.

Nu a fost timp și nici energie pentru orice altceva. Nu ne caracterizează denigrarea și nici dorința de a afecta public imaginea cuiva.

Noi reprezentăm arta și spiritul ei înălțător. Vrem să rămânem pe culmile profesionalismului, de dragul artei și din respect pentru iubitorii de frumos.

Pentru că v-am simțit îngrijorarea din ultimul timp, legată de soarta spectacolelor viitoare și a noastră – cei care muncim la crearea spectacolelor – dorim să vă liniștim și să vă asigurăm de prețuirea noastră.

Vă promitem spectacole pe măsura aprecierii pe care dumneavoastră nu încetați să o arătați de fiecare dată când ne vizitați.”, au declarat reprezentanții Operei Naționale Române Iași.

 

Adauga un comentariu