Actualitate

Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Târgoviște. Un leu umblă liber pe străzile oraşului

Publicat: 12 mai 2022
Un leu umblă liber in Targoviste
Se pare că animalul a fost văzut în cartierul Priseaca, în zona stației peco Helene

Un leu umblă liber pe străzile oraşului Târgovişte, iar autorităţile au transmis un mesaj RO-ALERT pentru a avertiza populaţia să stea în casă.

Se pare că animalul a fost văzut în cartierul Priseaca, în zona stației peco Helene.

Un leu umblă liber
Un leu a fost observat, astăzi, 12 mai, că umbla liber pe străzile oraşului Târgovişte, mai exact în cartierul Priseaca, în zona staţiei peco Helene

Un leu umblă liber pe străzile oraşului Târgovişte

Un leu a fost observat, astăzi, 12 mai, că umbla liber pe străzile oraşului Târgovişte, mai exact în cartierul Priseaca, în zona staţiei peco Helene. Oamenii au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112 şi au anunţat că au zărit animalul nesupravegheat.

În acest sens, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a transmis un mesaj RO-ALERT pentru a-i avertiza pe oameni.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe!

Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se arată în mesajul RO-ALERT transmis de ISU Dâmboviţa.

În aceste momente, autorităţile au ajuns în zonă şi încearcă să captureze leul care se plimbă pe străzile din oraş.

Un leu umblă liber, mesaj ro-alert

O vulpe sălbatică a ucis 25 de flamingo și o rață

Într-un alt context, amintim și de cazul ce a avut loc în Statele Unite ale Americii, unde la Grădina Zoologică Națională Smithsonian  s-a dat alarma că 25 de exemplare de flamingo american și o rață pintail nordică au fost ucise de o vulpe sălbatică, care a intrat în habitatul din aer liber al animalelor.

Personalul grădinii zoologice a descoperit masacrul luni dimineața, 2 mai, și a văzut vulpea înainte de a fugi. Aceștia au declarat că au fost întinse capcane în zonă pentru a prinde alți eventuali prădători.

”Aceasta este o pierdere sfâșietoare pentru noi și pentru toți cei cărora le pasă de animalele noastre. Bariera de securitate pe care am folosit-o a trecut de inspecție și este folosită de alte grădini zoologice acreditate din toată țara. Acum ne concentrăm pe bunăstarea păsărilor rămase și pe fortificarea habitatelor noastre ”, a spus Brandie Smith, directorul grădinii zoologice.

Grădina zoologică a mai precizat că inițial, stolul care avea 74 de flamingo, a fost mutat acum într-un hambar interior, iar rațele se află într-un spațiu în aer liber acoperit și sigur.. Aceștia au menționat de altfel că ”Uniunea Internațională pentru Conservarea Listei Roșii a Speciilor Amenințate (a Naturii) enumeră atât flamingo-ul american, cât și rața pintail nordică ca specii de cea mai mică îngrijorare”.

Păsările stăteau într-o curte de 9.750 de metri pătrați, cu o piscină încălzită și hambar. Personalul grădinii zoologice relatează că inspectează integritatea incintei de mai multe ori pe zi și nu a văzut ”nici o zonă de îngrijorare” în habitatul lor duminică după-amiază, 1 mai.

De altfel, într-o altă ordine de idei, un lup, numit Dany, a evadat de la o grădină zoologică improvizată, ajungând astfel în atenția opiniei publice din Republica Moldova. Animalul s-a plimbat nestingherit satul și a petrecut pașnic o zi alături de localnicii din Dănceni, un sat situat la câțiva kilometri de Chișinău.

Reamintim că în această dimineață. 12 mai, s-a dat alarma în Târgoviște, deoarece un leu umblă liber pe străzile oraşului.
Adauga un comentariu