Magazin

MESAJ SOCANT, de la POLITIA din Ungaria: „Daca ai fost violata, e vina ta”

Publicat: 27 nov. 2014

Videoclipul unei campanii sociale recente pentru prevenirea violului promovat de politia din Ungaria a starnit numeroase controverse, din cauza modului nefericit in care realizatorii au ales sa-si transmita mesajul.

Tinerele din Ungaria afla din videoclipul Politiei ca au toate sansele sa fie violate, daca merg sa se distreze in cluburile de noapte, informeaza Metronews.

Videoclipul prezinta trei tinere care merg la discoteca, machiate si imbracate sexy, consuma alcool si danseaza provocator, iar la plecare una dintre ele ramane singura pe strada si este violata de un barbat necunoscut, care pur si simplu n-a putut sa se abtina.

Citeste si Actrita a DEZVALUIT: „M-am casatorit cu barbatul care m-a BATJOCORIT”

Morala realizatorilor, la final: „Ai fi putut preveni acesta situatie!”.

Societatea civila din Ungaria a reactionat vehement la difuzarea acestui videoclip, in special organizatiile feministe, argumentand ca spotul pare sa fie facut pentru a-i scuza pe agresori si a da vina pe victime.

Practic femeia se face vinovata de faptul ca au fost violata, pentru ca s-a aranjat sa iasa in club, s-a distrat, iar apoi a mers singura pe strada – o invitatie de nerefuzat pentru orice violator, in opinia realizatorilor.

Citeste si Un adolescent si-a BATJOCORIT colega dupa ore

In fata numeroaselor critici, Politia a incercat sa gaseasca o justificare, dar n-a reusit decat sa agite si mai mult spiritele.

„Stim din experienta noastra ca limbajul corpului joaca un rol important in prevenire. De multe ori faptul ca tinerele femei sunt cochete declanseaza agresiunea”, a fost pozitia oamenilor legii.

„Nu felul in care ne imbracam face victime”, au reactionat activistele pentru drepturile femeilor, care au initiat o petitie pentru retragerea videoclipului.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu