Secretele istoriei

Mesaj video de amenintare care da fiori Europei

Publicat: 27 mart. 2016

Un luptator jihadist din Anvers a postat un nou mesaj video de amenintare, la finalul caruia a executat cu sange rece un prizonier, au anuntat duminica televiziunea VRT News si publicatia De Standaard.

Hicham Chaib, un extremist care a plecat sa lupte in Siria dupa ce a fost condamnat in Belgia, si-a inceput mesajul video in franceza, amenitand ca atentatele de la Bruxelels au fost doar „o gustare”.

In a doua parte, el vorbeste in flamanda: „Atat timp cat ne bombardati musulmanii cu avioanelor voastre F-16, va vom ucide oamenii”, scriu cele doua publicatii.

Vezi si Un jihadist a ajutat la distrugerea unei unitati din Siria FARA SA VREA

Atacurile de la Paris si Bruxelles, a mai transmis luptatorul jihadist, „nu sunt decat roadele a ceea ce ati semanat cu propriile maini”.

La finalul inregistrarii, Hicham Chaib a executat cu doua focuri de arma un prizonier ingenunchiat si a anuntat, in araba, ca lupta continua „in inima tarilor voastre”. Potrivit presei locale, filmarea pare sa fi fost facuta in orasul sirian Raqqa, autoproclamata capitala agruparii Stat Islamic. .

VRT News mai spune ca Hicham Chaib, fost membru al defunctei celule jihadiste Sharia4Belgium, a fost condamnat in 2015, in absenta, la 15 ani de inchisoare si pe numele lui s-a emis mandat de arestare.

In atentatele teroriste de marti, de la Bruxelles, 31 de oameni si-au pierdut viata si alti aproape 300 de fost ranitiloading...

Adauga un comentariu