Eveniment-Social

Mesaje disperate de pe patul de spital. Diagnosticul unui tanar de 18 ani este cumpli

Publicat: 14 aug. 2014
1

@ Pentru un tanar de 18 ani vacanta de vara nu a insemnat tabere la mare sau distractie cu prietenii @ Dupa ce a colindat zeci de cabinete medicale si a facut numeroase investigatii si analize, a fost diagnosticat cu o boala cumplita

Medicii au ajuns la concluzia ca este vorba de leucemie, un fel de cancer al celulelor sangelui. Aceasta a fost prima veste care a daramat intreaga familie, incercand cu disperare sa caute solutii si raspunsuri. Nu a trecut mult timp de cand adolescentul a ajuns in spital pana cand medicii au fost nevoiti sa le spuna adevarul. Tanarul are nevoie de sange, iar donatorii sunt aproape pe cale de disparitie. Pacientul a inceput deja tratamentul cu citostatice si are nevoie de sange si concentrat trombocitar. Parintii au apelat la colegii de serviciu si la rude pentru a veni la Centrul de Transfuzii. Ionut isi pastreaza inca optimismul si are un spirit de luptator. Drept dovada sta si mesajul postat pe un site de socializare, prin care solicita ajutor in aceasta lupta contracronometru cu boala. „Poate o sa treceti peste acest mesaj fara sa-l cititi. Am 18 ani si probabil asa as fi facut si eu pentru ca nu stiam ce inseamna leucemia, nu credeam ca mi se poate intampla mie si mai ales habar nu aveam ca fara sange medicii nu pot face nimic pentru tine. Nu sunt singurul in aceasta sectie de spital. Sunt paturi cu bolnavi care mai spera la o sansa. Noi toti avem nevoie de sange, de ajutorul celor care au puterea sa se gandeasca pentru o clipa ca oricand o persoana draga lor poate fi in locul nostru”,  se arata in postarea facuta de Ionut.

Operatii amanate si pacienti care au nevoie urgent de transfuzii

Donatorii abia mai pasesc pragul Centrului de Transfuzii Iasi. Unii se plang ca pierd prea mult timp pentru a dona 500 ml de sange, altii sunt indignati ca numarul personalului este foarte redus si putini sunt cei care pierd cateva ore pentru a dona sange. Concentratul trombocitar este un derivat din sange care se realizeaza prin afereza, cu ajutorul unui separator celular. Pacientii diagnosticati cu leucemie au nevoie de transfuzii de sange in orice moment. Sectia de Hematologie este locul in care ajunge o mare cantitate de sange, care de multe ori poate face diferenta dintre viata si moarte. In aceasta criza de sange au luat atitudine si cadrele medicale care urmeaza sa se organizeze, in functie de spitalele in care lucreaza, pentru a merge sa doneze sange. Putinii donatori care se prezinta zilnic la Centrul de Transfuzii sunt triati in urma evaluarii medicale, multi fiind respinsi pentru ca nu se incadreaza in criteriile de greutate sau au un istoric medical care nu le permite sa fie donatori.

Adauga un comentariu