Stiri si curiozitati

Mesaje pentru nași. Ce obligațiuni au aceștia imediat după botezul copilului

Publicat: 23 iun. 2022
pereche de nasi care tin in brate un bebelus in timpul botezului
Probabil că prima sărbătoare pentru majoritatea copiilor este botezul

În ziua botezului unui copil este foarte important ca părinții să rostească mesaje pentru nași. A fi naș este un privilegiu incredibil. Pentru a vă arăta aprecierea  pentru această binecuvântare, trebuie să știi câteva exemple grozave de scrisori și mesaje de mulțumire adresate nașilor tăi.

Probabil că prima sărbătoare pentru majoritatea copiilor este botezul. Acest eveniment este unul dintre cele mai importante din viața fiecărei persoane, pe măsură ce se apropie de Dumnezeu, își câștigă protecția și îngerul păzitor. În această zi, bebelușul primește cadouri, urări de bine și felicitări pentru botez. Nașii fac o promisiune în fața lui Dumnezeu că de acum încolo sunt răspunzători pentru nașul lor, promițându-i că vor avea grijă de el, îi vor ajuta pe părinți în toate modurile posibile și vor fi un bun exemplu pentru copil. Cuvintele principale pentru copil și părinții lui în ziua botezului sunt urările de sănătate și noroc în viață, bunăstare și bunătate.

pereche de nasi care tin in brate un bebelus in timpul botezului
Botezul unui copil este un eveniment important în viața părinților

Mesaje pentru nași. Cele mai originale idei

Botezul este un moment sacru care introduce o persoană în biserică, este o nouă naștere pentru viața spirituală, în care omul poate ajunge în Împărăția Cerurilor. Se numește sacrament pentru că prin ea, într-un mod de neînțeles pentru noi, cel botezat este atins de puterea mântuitoare invizibilă a lui Dumnezeu. Din această cauză copilul are nevoie de o pereche de părinți spirituale, la fel cum tinerii când se căsătoresc au nevoie de nași pentru ceremonie de cununie. Astfel, nașilor ar trebui să le adresați cuvinte de mulțumire, la fel cum a-ți făcut-o și după căsătorie.

pereche de nasi care tin in brate un bebelus in timpul botezului
Botezul este un moment sacru care introduce o persoană în biserică

„Din tot sufletul, le vom mulțumi nașilor pentru faptul că sunteți mereu acolo, că sunteți mereu gata să ajutați, să susțineți în momentele dificile. Vă mulțumim că sunteți responsabil și iubitori în rolurile voastre de nași. Vă apreciem foarte mult și vă mulțumim.”

„Nași, vreau să vă mulțumesc la nesfârșit. Voi sunteți cei mai buni, voi sunteți cei care dați mângâiere sufletului și iubire inimii. Vreau să rămân aproape în fiecare secundă. Mulțumesc că sunteți în viața copilului nostru!”

„Vreau să vă mulțumesc amândurora pentru angajamentul dumneavoastră față de familia noastră. Suntem încântați să primim dragostea și sprijinul dumneavoastră pe măsură ce ne angajăm în această călătorie parentală. Fiul nostru este foarte norocos să vă aibă ca nași și este foarte fericit să merg pe acest drum împreună cu voi.”

Cum să le mulțumești nașilor pentru susținerea oferită. Cele mai frumoase moduri

Botezul unui copil este un eveniment important în viața părinților. Astfel, aceștia decid să-și ia de nași un cuplu extrem de apropiat pentru a împărtăși cu aceștia cele mai frumoase momente din viață. Pentru faptul că nașii au acceptat să vă susțină trebuie mulțumiți printr-un mesaj extrem de frumos, nu doar printr-un text scurt pe WhatsApp.

pereche de nasi care tin in brate un bebelus in timpul botezului
Pentru a vă arăta aprecierea pentru această binecuvântare, trebuie să știi câteva exemple grozave de scrisori și mesaje de mulțumire adresate nașilor tăi

„Astăzi sărbătorim botezul fiului nostru alături de cei dragi. Vrem să vă exprimăm recunoștința amândurora pentru că ați venit și ați fost aici pentru noi toți. Ne simțim încrezători știind că fiul nostru va crește în credință sub îndrumarea și iubirea voastră mereu prezentă”

„S-a spus că una dintre cele mai mari preocupări ale părinților este alegerea nașilor, dar din experiența mea, acest lucru nu ar putea fi adevăr. Voi doi sunteți atât de excepționali, mai ales ca cuplu, încât a fost una dintre cele mai ușoare decizii pe care le-am luat vreodată. Mulțumesc!”

„Suntem încântați că ați acceptat să fiți nașii copilului nostru și, în calitate de părinți, vă exprimăm sincera mulțumire. Voi doi ați fost modele grozave pentru noi.”

Din moment ce ați transmis mesaje pentru nași, ar trebui să vă hotărâți cu locul și data botezului. Astfel, părinții și viitorii nași trebuie să coordoneze cu preotul zilele de participare la conversații categorice. În timpul acestora preotul va explica esența sacramentului, va spune cum se desfășoară ceremonia și, de asemenea, ce îndatoriri au naşii. În plus, imediat înainte de botez, nașii trebuie să postească, să se spovedească și să se împărtășească timp de trei zile.

pereche de nasi care tin in brate un bebelus in timpul botezului
Nașii fac o promisiune în fața lui Dumnezeu că de acum încolo sunt răspunzători pentru nașul lorAdauga un comentariu