Actualitate

Mesajul CUTREMURATOR al unui judecator, prezentat de Traian Basescu

Publicat: 07 mai 2017
Fostul presedinte Traian Basescu preia mesajul tulburator al unui judecator, care timp de doua decenii a judecat doar spete penale. Acesta arata situatia reala din instantele romanesti si explica ca noua generatie de judecatori se comporta de parca ar fi gardieni de lagar nazist.
Poate multora nu le place, dar azi, cand discutam cu inversunare despre gratiere, poate ne face bine sa citim ce spune un jurecator…
Lucian Popescu: :„ Am fost judecator aproape patru decenii, din care ultimele doua am judecat numai in penal. Mi-au trecut prin fata sute de inculpati, de la criminali odiosi pana la nenorociti care au furat o gaina, de la personaje din dosare celebre pana la proxeneti de duzina, de la mari traficanti de droguri pana la nefericiti care s-au rasturnat cu masina si si-au ucis din culpa nevasta si copilul. Am solutionat in fond, in apel si in recurs, fel de fel de spete, aproape tot Codul Penal. Pentru fiecare speta, nu am uitat ca am in fata mea oameni, semeni care au gresit si carora trebuie sa le aplic cuvenita pedeapsa, dar in limitele legii, cu justa masura, cu intelegere pentru natura umana si fara sa uit ca deasupra mea, in unele cazuri, nu mai este decat Dumnezeu. Am avut situatii in care mi se prezentau la amanare executare, la intrerupere executare sau la liberare conditionata fiinte in scaun cu rotile, posedand dosare voluminoase de examinari medicale din care rezultau boli incurabile aflate in faza treminala, dar fata de care expertizele medico-legale ori comisiile de liberare conditionata au concluzionat refuz categoric. Fara teama si fara ezitare, am dispus eliberarea de indata a acestor fiinte aflate pe moarte. Constiinta mea, mintea mea, sufletul meu si credinta mea nu m-au lasat sa fiu fiara si sunt multi cei care m-au cunoscut astfel si m-au pretuit pentru minte limpede si suflet curat. Tocmai de aceea, nu-i pot intelege pe tinerii care judeca acum de parca sunt gardieni de lagar nazist, care nu au nici minte, nici suflet si nici Dumnezeu”, arata judecatorul citat de Traian Basescu.


loading...

Comentarii
  • Hai mai nea Basescule ca esti penibil acum cand faci front comun cu „penalii” din parlament avand in vedere ca acum ceva ani in urma spuneai ca sunt 420 de penali.
    Acul le plangi de mila parlamentarilor penali ce ar trebui sa faca puscarie, dar ei primesc pedepse cu supendare pentru furtul a doua miliarde si jumatate, pentru spagi de sute s-au chiar milioane de euro in contextul cand unul ce fura „o gaina” s-au „cinci mere” pentru ca nu are sa le dea mancare copiilor primeste 5 ani cu executare.
    Pai ii corect acest lucru, eu spun nu si spun ca parlamentarilor le-asi da „supliiment agravant” vreo doi ani ca el face legi si prin ceea ce face in parlament sufera 20 de milioane de ROMANI.
    Asa ca nea Basescule nu fi avocatul DIAVOLULUI ca incewpi sa pierzi din simpatie.

  • Basescu are un interes si de aceea vrea sa punem sentimentele inaintea ratiunii. Este complet gresit. Calea corecta este ratiunea calma, dublata de simtul masurii. In cazul coruptilor – pentru ca despre ei este vorba – masura esentiala este recuperarea prejudiciului. Este inacceptabil ca hotul sa ramana cu prada. Pedeapsa este pentru ca a furat, nu este o compensatie pentru banii furati. Poate sa-i dea si cu suspendare, oricum ramane cu cazier. Esentiala este confiscarea foloaselor necuvenite.

  • Bisexu o suge scoasa direct din koor Ass to Mouth e viata lui El si Bombonica anala Doar au fost vecini Prietenii stiu de ce

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit