Eveniment-Social

Mesajul de condoleanţe al primarului Mihai Chirica, în legatură cu moartea lui IPS Pimen: A trecut la cele veșnice un ierarh deosebit

Publicat: 20 mai 2020

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a postat, recent, un mesaj de condoleanţe la trecerea în nefiinţă a IPS Pimen Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților:

” A trecut la cele veșnice un ierarh deosebit, IPS Pimen – Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Am apreciat la acest om mai ales lupta lui neobosită de a-i întoarce pe semenii săi la Dumnezeu, după cei 45 de ani de dictatură comunistă.

A crezut, de asemenea, în revenirea rapidă a României la normalitate. Să nu uităm că a fost unul dintre principalii inițiatori ai primei vizite a Regelui Mihai în România (din 1992), într-un moment în care clasa politică de atunci era, în majoritatea să, profund antimonarhistă. Iașul, ca oraș regal, nu poate decât să-i mulțumească pentru acest gest de patriotism și de mare curaj.

Deși buzoian din naștere, IPS Pimen a iubit nespus Bucovina, identificându-se – după cum mărturisea el însuși – cu istoria sa tumultoasă, cu locuitorii ei mândri și harnici, cu codrii săi seculari. Contestat de unii, dar admirat de foarte mulți, IPS Pimen a crezut cu tărie în puterea neamului românesc de a trece peste orice încercare.
Toți facem greșeli, dar dacă idealul pentru care ne dăruim întreaga viața este unul măreț și binecuvântat, atunci lumea va deveni cu siguranță mai bună!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!” se arată în mesajul publicat de Mihai Chirica.
Adauga un comentariu