Local

Mesajul disperat al unei învăţătoare din Iaşi care a început şcoala online: „Este înfiorător faptul că trebuie să învăţăm în aceste condiţii”

Publicat: 28 apr. 2020

O învăţătoare din comuna ieșeană Aroneanu de la Sc. Aron-Vodă, face un apel disperat către autorităţi. Aceasta susţine că nu are cu cine să-şi desfăşoare orele la școala online pentru că doar trei copii din 20 au tablete. Mulţi copii nu-şi permit luxul de a continua anul şcolar 2019-2020.

„Dragi aroneni,
Am început cu multă emoţie şcoala online la clasa pregătitoare. Am fost foarte surprinsă şi încă mai sunt din cauza condiţiilor în care trebuie să-mi desfășor activitatea. Mi se rupe sufletul când văd că părinții copiilor mei NU au tablete sau calculatoare pentru lecții. Am copii care efectiv merg la rude pentru a intra pe aplicație. Este îngrijorător faptul că trebuie să învățăm în aceste condiții. Sper ca cineva care are suficientă putere și bani SĂ AUDĂ ȘI SĂ IA MĂSURI PENTRU REGLEMENTAREA SITUAȚIEI.

Din 20 de elevi doar trei au tablete, ceilalți folosesc telefoanele părinților care nu sunt întotdeauna performante. Semnalul uneori nu este prietenos cu noi. Sunetul este slab, imaginile uneori neclare din cauza telefoanelor mai puțin performante.
DRAGI POLITICIENI CU PUTERE ȘI POSIBILITĂȚI, NOI VREM SĂ ÎNVĂȚĂM ȘI AVEM NEVOIE DE VOI !!!
VREM TABLETE SAU CALCULATOARE CU CARE SĂ MERGEM MAI DEPARTE.
NUMAI ATUNCI TOTUL VA FI BINE!!!”, a transmis învăţătoarea.

În aceste condiţii primarul din Aroneanu, Benoni Moruzi, nu a făcut absolut nimic pentru a sprijini unitatea de învăţământ din localitate. Mai mulţi părinţi s-au plâns de faptul că i-au solicitat sprijinul primarului, însă tot timpul s-au lovit de un refuz categoric din partea acestuia.

În aceste condiţii, elevii din Aroneanu riscă să nu încheie acest an şcolar din cauza nepăsării crase de care dă dovadă Benoni Moruzi.

Comentarii
  • Doamna învățătoare, emoția încercată la prima ora de clasa on-line o fi de la lipsa de obișnuință si abilitați in acest domeniu iar surprinderea dumneavoastră in legătură cu lipsa unor facilitați tehnologice ale copiilor si părinților acestora este neobișnuită in situația in care bănuiesc ca nu ați preluat clasa in pragul pandemiei.
    Dorința dumneavoastră de a învăța copiii bănuiesc ca s-a manifestat in mod fervent si in perioada in care puteați desfășura activitățile in mod normal in sala de clasa.
    Hotărați-va asupra facilitaților tehnice pe care le doriți pentru copii : calculatoare sau tablete? Dumneavoastră bănuiesc ca aveți nevoie mai mare de tablete.

Adauga un comentariu