International

Mesajul emotionant transmis de Papa Francisc credinciosilor, cu prilejul Pastelui

Publicat: 21 apr. 2019
1

Sute de milioane de catolici din lumea intreaga sarbatoresc Invierea Mantuitorului. In celebra Piata San Pietro, Papa Francisc a transmis tuturor binecuvantarea „Urbi et Orbi”.

Iar in predica din timpul slujbei de sambata spre duminica noapte, Suveranul Pontif i-a incurajat pe credinciosi sa nu se lase sedusi de lucruri trecatoare: bogatie, cariera, placeri efemere, ci sa caute sensul vietii in Dumnezeu – Lumina cea Adevarata!

La Vatican, Papa a oficiat Sfanta Liturghie in Piata San Pietro in fata a mii de credinciosi veniti sa celebreze Invierea Mantuitorului. Liturghia de Paste a inceput cu intonarea cantecului „Resurrexit” – care celebreaza Invierea Domnului – la care au participat cardinali, episcopi si preoti din toate colturile lumii.

Pentru cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, Piata Sfantul Petru a fost decorata cu 55.000 de flori aduse din Olanda, o traditie care dateaza din 1985, cand un maestru florar olandez a decis sa trimita aceasta ofranda florala Vaticanului.

In discursul sau, Suveranul Pontif a transmis un mesaj plin de speranta si compasiune.

Papa Francisc: „Fie ca Iisus, care a deschis portile mormantului, sa ne deschida inimile catre nevoile celor dezavantajati, vulnerabili, saraci, fara serviciu, marginalizati si cei toti cei care ne bat la usa pentru o bucata de paine, pentru adapost sau pentru o recunoastere a demnitatii lor umane. Frati si surori, Iisus traieste! Este speranta si tinerete pentru fiecare dintre noi si pentru intreaga lume! Sa acceptam sa fim reinnoiti de el! Paste Fericit!”

Papa Francisc a rostit si mesajul traditional „Urbi et Orbi”, catre cetate si lume, de la balconul central al Bazilicii Sfantul Petru.

Papa: „In numele Tatalui, al Fiului si al Sfatului Duh, sa se pogoare asupra voastra!”

Si azi-noapte, emotionati, zeci de mii de credinciosi romano-catolici au sarbatorit Invierea Mantuitorului alaturi de Papa Francisc. In timpul slujbei pe care Suveranul Pontif a oficiat-o in Bazilica Sfantul Petru, i-a indemnat pe credinciosi sa se indrepte catre valorile profunde ale vietii si sa dea la o parte goana dupa lucruri trecatoare.

Papa Francisc: „De ce sa nu il alegeti pe Isus, lumina ce adevarata, in fata sclipirii bogatiei, carierei, mandriei si placerii? De ce sa nu le spuneti lucrurilor goale de semnificatie din aceasta lume, ca nu traiti pentru ele, ci pentru Domnul vietii?”

La inceputul Vigiliei pascale, in lacasul de cult cufundat in intuneric, Papa a crestat pe o lumanare cifrele anului, 2019, precum si prima si ultima litera din alfabetul grecesc, Alpha si Omega, cel-l semnifica pe Insusi Dumnezeu, Inceputul si Sfarsitul.

Apoi, dupa traditie, Papa Francisc a botezat opt adulti; noii credinciosi convertiti provin anul acesta din Italia, Albania, Ecuador, Peru si Indonezia.
Adauga un comentariu