Sport

Mesajul lui Alin Alexuc după ce s-a calificat la a treia ediție a JO. Câți sportivi are România în lot

Publicat: 10 mai 2021
Alin Alexuc
Alin Alexuc a câștigat trei meciuri pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Alin Alexuc s-a calificat sâmbătă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a pătruns în finala categoriei 130 kg la lupte greco-romane, la turneul de la Sofia. Sportivul născut în Botoșani devine astfel al 66-lea component al delegației României pentru competiția din Japonia.
Luptătorul Alin Alexuc completează delegația României pentru Tokyo după ce și-a asigurat prezența în finala categoriei 130 kg la Turneul Mondial de calificare de la Sofia.

Alin Alexuc a câștigat trei meciuri pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Alin a câștigat trei meciuri pentru a obține biletul olimpic. În meciul decisiv (semifinale), el l-a învins cu 5-0 pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski.

„A treia calificare la Jocurile Olimpice! 2012 – Londra, 2016 – Rio, 2021 – Tokyo! Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost alături de mine! Am prins și mai multă putere prin fiecare mesaj pe care l-am primit de la voi!”, a scris Alexuc, pe Facebook.

„Sportivul nostru de la greco-romane mărește delegația olimpică după o semifinală extraordinară câștigată cu 5-0 în fața adversarului din Polonia. Alin își câștigă biletul mult râvnit la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, printr-o dăruire și o mobilizare exemplară! Felicitări, Alin! Locul tău este între cei mai buni din lume!
Felicitări antrenorilor Petre Cărare, Anton Arghira, staff-ului format din Adriana Limona (Medic), Cosmin Grasu (Maseur) precum și antrenorului descoperitor și tuturor celor care au contribuit în formarea sportivului de azi!”, au scris cei de la FR de Lupte.

România are patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România a calificat patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg – lupte libere) și Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg – lupte greco-romane), ultimii trei obținând biletele la Sofia. În Bulgaria, pentru a obține calificarea la JO 2020 era necesară atingerea finalei categoriei.
România are acum 66 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box și scrimă.

Adauga un comentariu