Actualitate

Mesajul lui IPS Teofan de sarbatoarea Sf. Parascheva

Publicat: 09 oct. 2016
1

@ Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a tinut sa transmita un mesaj tuturor credinciosilor asteptati la Iasi de sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva @ „Cu cat ne apropiem de sarbatoarea de pe 14 octombrie, alaiul de pelerini creste, pelerini din tara si din afara vin in numar mare si vor sa le ofere acestora privilegiul de a sta de vorba cu sfanta”, a spus IPS Teofan

 Zeci de mii de pelerini sunt asteptati in aceste zile la Iasi, pentru a asista la hramul Cuvioasei Parascheva. Pentr a-i intampina cum se cuvine, inaltii prelati ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au tinut sa transmita un mesaj prin care au scos in evidenta importanta rugaciunii la moastele Cuvioasei.

„Credinciosii vin in fiecare zi, de-a lungul anului, la racla cu sfintele moaste, din zorii zilei, pana la ceas de seara, pentru ca simt ajutorul sfintei. Si cu cat ne apropiem de sarbatoarea de pe 14 octombrie, sarbatoarea prin excelenta a sfintei, alaiul de pelerini creste, iesenii vin sa se aseze pentru o clipa in fata sfintei, pentru ca stiu ca peste cateva zile pelerini din tara si din afara vin in numar mare si vor sa le ofere acestora privilegiul de a sta de vorba cu sfanta. Pe zi ce trece, pelerinii vor veni tot mai multi la sfanta, presimt ca acolo, la sfanta racla, cineva viu le vede durerea si le intelege strigatul. Nu gasim nicio alta ratiune pentru care, de-a lungul intregului an, in special in luna octombrie, zeci de mii de pelerini se indreapta spre Iasi, pentru o clipa binecuvantata petrecuta langa racla cu sfintele moaste. Catedrala Mitropolitana va fi o gazda buna pentru oaspetii care ne vor calca pragul in aceste zile”, a aratat IPS Teofan.

Anul acesta, la Iasi, vor ajunge fete bisericesti din intreaga Biserica Ortodoxa. „Anul acesta, cu mila Domnului, credinciosii vor avea bucuria sa se inchine sfintelor moaste ale Preacuviosului Neofit Zavoratul, sfant al Bisericii din veacul al unsprezecelea. In ziua de 14 octombrie vom avea oaspeti de seama, ierarhi veniti din multe tari, precum Grecia, Bulgaria, Albania, din framantata Sirie, dar si din alte zone ale Europei. Nadajduim ca si in acest an, pelerinii sa vina in numar mare la Iasi, sa se bucure de intalnirea cu Cuvioasa si apoi sa se intoarca la casele lor insotiti de rugaciunile sfintilor, a celorlalti pelerini, pentru ca ei, credinciosii, sa se hraneasca in continuare din puterea rugaciunii sfintilor si sa-si duca mai departe crucea pe care o au de dus fiecare in familie, la locul de munca sau in societate”, a aratat IPS Teofan in cuvantarea adresata credinciosilor.

Adauga un comentariu