National

Mesajul lui Ludovic Orban pentru Dan Sova

Publicat: 26 mart. 2015

Partidul National Liberal va sesiza vineri Curtea Constitutionala a Romaniei pentru decizia Senatului de a respinge cererea de arestare preventiva si retinere a senatorului Dan Sova.

„PNL a hotarat sa sesizeze CCR. Sesizarea CCR va fi depusa in cursul zilei de maine (vineri — n.r.). Avem numarul de semnaturi necesare, peste 40 de semnaturi ale senatorilor PNL, in urma carora se va formula cererea de neconstitutionalitate„, a declarat, joi, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, intr-o conferinta de presa.

Ludovic Orban a precizat ca sesizarea de neconstitutionalitate care va fi adresata CCR are doua capete de cerere.

Citeste si Alina Gorghiu, ACUZATA de contracte cu STATUL, Electrica si LEGATURI NECURATE cu Vlasov

„Solicitam sa se constate neconstitutionalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, in care se prevede ca Senatul decide cu votul secret al majoritatii membrilor sai.

Solicitam CCR sa constate neconstitutionalitatea deciziei Senatului privitor la rezultatul votului in cazul Sova si sa decida ca s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru aprobarea cererii, stabilit in conformitate cu articolul 2 din Constitutie, care stipuleaza ca hotararile se aproba cu majoritatea deputatilor sau senatorilor prezenti”, a spus Orban.

Orban i-a transmis si un mesaj senatorului social-democrat: „Sova nu scapi nici in gaura de Ponta”.

Citeste si Ludovic Orban, DENUNTAT la DNA

In plus, Ludovic Orban a anuntat ca PNL va initia si modificarea Statutul senatorilor si deputatilor care ar contine aceleasi prevederi constitutionale cu privire la incuviintarea arestarilor, retinerilor si urmaririlor penale.

„Vinovatul principal pentru ceea ce s-a intamplat la Senat a fost premierul Victor Ponta si care prin atitudinea sa a avut aportul decisiv in rezultatul votului. Pe locul al doilea ca vinovatie este presedintele Senatului care a dat o alta interpretare rezultatului votului”, a adaugat liderul PNL.loading...

Adauga un comentariu