Razboi în Ucraina

Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru Rusia: „Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide” – VIDEO

Publicat: 09 mai 2022
mesajul lui Volodimir Zelenski, pictura murala cu Vladimir Putin
Conform mesajului lui Volodimir Zelenski, Ucraina "a arătat că face parte din lumea liberă şi din Europa unită"

Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru data de 9 mai, în contextul sărbătoririi victoriei Rusiei asupra Germaniei naziste, a acuzat Rusia că „a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”.

Așadar, în timp ce poporul ucrainean se ascunde în subsoluri pentru a se feri de rachetele ruseşti, președintele Vladimir Putin se pregăteşte de o nouă paradă în Piaţa Roşie din Moscova. Nu se ştie dacă defilarea militară din acest an se va ridica la fastul arătat în alţi ani, dar evenimentul stârneşte în toată lumea mai mult interes decât de obicei, din cauza războiului din Ucraina.

Punctul culminant al acestei zile este anticipat a fi discursul președintelui rus Putin.

mesajul lui Volodimir Zelenski, parada militara Moscova
Președintele Vladimir Putin, care este cunoscut ca „liderul suprem al Rusiei” din 1999 , va conduce festivităţile din cadrul acestei zile importante

Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru Rusia

Conform mesajului lui Volodimir Zelenski, Ucraina „a arătat că face parte din lumea liberă şi din Europa unită”.

„Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial. Dar Ucraina şi întreaga lume liberă o vor aminti. Pentru că atunci nimeni să nu uite. Aşa că cuvintele cu adevărat importante – „niciodată din nou” – care se repetă în toată lumea liberă în fiecare an, în zilele de pomenire a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, să-şi recapete din nou greutatea”, a spus preşedintele ucrainean.

Totodată, Zelenski a continuat, afirmând că „armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide”.

Vladimir Putin va ține un discurs în cadrul festivităților de Ziua Victoriei

Președintele Vladimir Putin, care este cunoscut ca „liderul suprem al Rusiei” din 1999 , va conduce festivităţile din cadrul acestei zile importante. În ultimii ani, liderul rus a folosit Ziua Victoriei pentru a agăța Occidentul de la o tribună din Piața Roșie, înaintea unei parade de trupe, tancuri, rachete și rachete balistice intercontinentale.

În acest sens, se așteaptă o defilare deasupra celor nouă cupole ale Catedralei Sfântul Vasile va include avioane de vânătoare supersonice, bombardiere strategice și, pentru prima dată din 2010, avionul de comandă Il-80 „apocaliptic”, care ar putea transporta conducerea Rusiei în cazul unui război nuclear.

mesajul lui Volodimir Zelenski, paada militara Rusia
Punctul culminant al acestei zile este anticipat a fi discursul președintelui rus Putin

În repetate rânduri, preşedintele rus Putin a comparat războiul din Ucraina, pe care îl prezintă ca o luptă împotriva naționaliștilor periculoși de inspirație „nazistă” din Ucraina, cu provocarea cu care s-a confruntat Uniunea Sovietică atunci când Adolf Hitler a invadat-o în anul 1941.

Într-un mesaj adresat popoarelor din cele 12 foste republici sovietice, printre care se număra inclusiv Ucraina și Georgia, Putin a declarat că „datoria noastră comună este de a preveni renașterea nazismului care a adus atâta suferință oamenilor din diferite țări”.

Bineînțeles că Ucraina și aliații săi resping aceste acuzații de nazism în Ucraina și că Rusia luptă pentru supraviețuire împotriva unui Occident agresiv. Aceştia își argumentează declarația spunând că liderul de la Kremlin a declanșat un război neprovocat, în încercarea de a reconstrui Uniunea Sovietică.

Așadar, în contextul sărbătoririi victoriei Rusiei asupra Germaniei naziste, președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj pentru Rusia, în care a acuzat-o  că „a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”.
Comentarii
Adauga un comentariu