Scena artistica din Romania

Mesajul Oanei Pellea la marsul din Bucuresti: «Am fost putini. Mi-au inghetat lacrimile»

Publicat: 24 dec. 2018

Marsul Tacerii de la Bucuresti in cinstea comemorarii eroilor Revolutiei din 1989 a strans peste 3000 de oameni in centrul Capitalei. Alaturi de acestia, au fost prezente si nume cunoscute din lumea teatrului si din politica, cum ar fi Oana Pellea si Dacian Ciolos. Actrita a fost dezamagita de cum a decurs anul acesta Marsul.

Marsul a pornit din Piata Victoriei, in jurul orei 16, iar o ora mai tarziu, acestia au plecat spre Universitate, dupa care s-au oprit la Sala Dallas, unde au tinut un moment de reculegere pentru cei care si-au pierdut viata pentru restaurarea democratiei in Romania. Unii dintre manifsetanti au purtat steaguri cu diverse mesaje precum – «Cinste martirilor pentru libertate».

Peste 3000 de oameni s-au adunat sambata in centrul Capitalei, la Mars

„Niciodata in cei 29 de ani, in aceasta zi de 22 decembrie nu am fost atat de fericit", a declarat Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries.

Unele persoane au considerat ca acest mars ar fi potrivit pentru a scanda impotriva conducerii tarii cu mesaje de genul: „PSD, ciuma rosie“, „Pacat, pacat de sangele varsat”,„Iliescu dupa Visinescu”, „Nu vrem sa fim condusi de hoti” sau „Jos comunismul”.

Mesajul Oanei Pellea, la finalul Marsului

Oana Pellea a fost dezamagita de acest mars, actrita se astepta ca mai multe persoane sa se alature acestui eveniment, lucru care, dupa parerea ei, nu s-a intamplat.

„Da. O mana de oameni am citit nume si nume si nume de oameni ce au pierit in 1989. Unica lumina de candela ce a ramas aprinsa a fost cea a domnului Mihai Sora. La 102 ani a tinut aprinsa Lumina sufletelor ce au plecat de pe pamant impuscati in dec 1989. Sufletul cel mai tanar ce a pierit in acele zile avea 2 ani. …Domnul Sora a tinut Lumina ca sa stie sufletele …drumul de intoarcere acasa…Am inaltat numele celor morti pentru a fi dezlegati, pentru a le multumi, pentru a le trimite semn ca nu i-au uitat chiar toti…ca mai suntem ( chiar daca putini) cei care ne gandim la ei…A fost frig. Am fost putini. Mi-au inghetat lacrimile pe obraz. Pe gardul Palatului Regal, unde au fost florile depuse la inmormantarea MS Regelui Mihai I al Romaniei…acum stau numele celor ce au murit, pentru ca nu au mai vrut sa traiasca precum sobolanii intr-o lume falsa, intr-o dictatura, in minciuna si in lasitate.. Sunt fericita ca am fost prezenta la acest act de smerenie si de respect pentru cei morti. Nu puteam sa fiu in alta parte! Mi-ar fi crapat sufletul de rusine! Dumnezeu sa-i odihneasca”, a fost mesajul publicat de Oana Pellea pe retelele de socializare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit