National

Mesajul presedintelui ales, Klaus Iohannis, pentru romani

Publicat: 01 dec. 2014
1
Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, la Alba Iulia, in cadrul festivitatilor organizate de Ziua Nationala, ca in calitate de presedinte al Romaniei isi propune redescoperirea ideii de unitate nationala, care presupune asumarea unor obiective nationale, actiunea comuna in atingerea lor si refacerea increderii.
„Ca presedinte al Romaniei, imi propun sa redescoperim impreuna ideea de unitate nationala. Ziua de astazi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restante”,  a spus Iohannis.
El a precizat ca, in perspectiva aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, Romania trebuie sa aiba obiective nationale, legate de de locul ei in Europa si in lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor intre regiuni, de conectare la Europa prin infrastructura, precum si obiective nationale legate de educatie, de reformarea institutiilor publice care servesc cetatenii.

Citeste si: Mesajul lui Victor Ponta pentru romani

„Suntem astazi o natiune de cetateni care au aratat in fata intregii lumi ca pretuiesc valorile democratiei si ca iti doresc o schimbare„, a mai spus Iohannis.
Totodata, pretedintele ales a precizat si ca atingerea obiectivelor Romaniei nu este posibila fara redescoperirea increderii. 
”E nevoie de redescoperirea increderii. Suspiciunea permanenta, indoiala, teama, nesiguranta ne-au indeparata unii de altii mai ales in ultimii ani. Fara reconstructia increderii vom repeta la nesfarsit aceleasi greseli. Natiunea romana va fi puternica prin unitatea ei si prin refacerea increderii. Fiecare din noi are un rol in aceasta constructie.”, a mai afirmat presedintele ales.
Sursa: b1.ro
Adauga un comentariu