News Flash:

Mesajul Presedintelui Fundatiei "Sfanta Apollonia" lasi catre cadrele didactice de la Universitatea "Apollonia" din lasi

14 Iulie 2009
4006 Vizualizari | 6 Comentarii
Dragi colegi,
Ma adresez dumneavoastra in numele Fundatiei "Sfanta Apollonia", institutia fondatoare a Universitatii "Apollonia" din lasi si va supun atentiei situatia deosebit de grava in care se afla Universitatea. Dupa cum probabil cunoasteti, Guvernul Romaniei a cerut in mod imperativ, prin H.G. nr. 749/2009, revenirea la legalitate a Universitatii "Apollonia" din lasi si functionarea acesteia in conformitate cu prevederile legii de infiintare (Legea 481/2002).
Din pacate, Universitatea "Apollonia" din lasi a fost antrenata intr-o asa-zisa fuziune cu Universitatea "Petre Andrei", fuziune pe care Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Decizia 1137/2007 si Guvernul Romaniei, prin HG nr. 749/2009 o considera ilegala; intrucat Universitatea "Apollonia" este pretins fuzionata cu o organizatie neguvernamentala, o fundatie numita Universitatea "Petre Andrei", infiintata prin sentinta civila nr 6/1999 a Tribunalului lasi. Astfel, s-a ajuns la situatia ca o fundatie sa acorde grade didactice salariatilor si calitatea de student unor tineri nevinovati, ceea ce este complet in afara legii si impardonabil (Universitatea "Apollonia" fiind lipsita de organele de conducere legala: Senat, Consilii Profesorale s.a.).
Fara voia dumneavoastra, ati fost antrenati intr-o serie de ilegalitati de care sunt responsabili, din pacate, unii dintre colegii nostri care au tarat Universitatea intr-un scandal institutional ce i-a afectat grav statutul si imaginea. Din 2003 incoace, statutul fiecaruia dintre dumneavoastra a stat sub semnul intrebarii, fiindca va aflati in imposibilitatea de a promova asa cum ar fi fost firesc sa se intample. La acestea se adauga si nesiguranta locurilor dumneavoastra de munca, incertitudinile legate de scolarizarea studentilor si de recunoasterea diplomelor absolventilor in lipsa unei conduceri legale, precum si de disparitia patrimoniului.
Dragi colegi, va aduc la cunostinta faptul ca, in numele institutiei fondatoare si beneficiind de prerogativele pe care Legea 480/2006 le confera acesteia, conducerea Fundatiei "Sfanta Apollonia" a decis sa se implice in salvarea Universitatii "Apollonia" de la iminenta lichidare, beneficiind de aceasta ultima sansa pe care Hotararea de Guvern o ofera, ca si de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Va informam ca, deja, conducerea Fundatiei "Sfanta Apollonia" a trimis catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii un memoriu prin care si-a anuntat intentia si a solicitat sprijin institutional pentru a duce la indeplinire cerintele HG nr. 794/2009.
De asemenea, conducerea Fundatiei "Sfanta Apollonia" i-a trimis d-lui Prof. univ. dr. .Doru Tompea - Rectorul Universitatii "Petre Andrei" din lasi - o adresa prin care ii solicita sa conceapa impreuna o strategie de consortizare, care sa preceada fuziunea Universitatii "Apollonia" cu Universitatea "Petre Andrei" din lasi, de aceasta data respectand legislatia in vigoare. Avem placerea de a va anunta ca am primit din partea d-sale un raspuns favorabil. Consideram ca premizele pentru salvarea Universitatii "Apollonia" sunt puse, urmand ca dumneavoastra sa faceti pasul necesar intoarcerii acasa, pe legea de infiintare a Universitatii "Apollonia". Dorim o corectie institutionala in conformitate cu legislatia in vigoare si nicidecum dobandirea de privilegii. Va asiguram de toata determinarea noastra in derularea cu succes a acestui demers si de dorinta de a-l realiza impreuna cu dumneavoastra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (6)

Bos Orog  | #74316
Dar cu batranii Niculescu si Andronovici ce faceti, ii lasatzi pe drumuri, sunt oameni batrani, nevoiasi si pe deasupra mai au si familiile cu catzel cu purcel angajate in UPA ?
Acru  | #74317
Care este legatura dintre Burlui si Universitatea Apollonia , in afara de faptul ca beneficiaza de o parte din patrimoniul acesteia, respectiv cladirea de pe Pacurari 11? La momentul fuziunii, nici nu era presedintele Fundatiei Sf. Apollonia, care oricum nu mai avea nimic cu Univ. Apollonia , incepind de la aparitia legii de acreditare.Cine a oferit pe tava Universitatea Apollonia , Universitatii Petre Andrei?Burlui........................
Vina  | #74318
Ha, ha, ha..................Cineva vrea sa salveze (plin de determinare si plin de grija pentru cadrele didactice si tinerii nevinovati, determinare si grija care nu au existat in 2003) o universitate care nu mai exista , dar, pe care a jefuit-o de cladirea de pe str. Pacurari nr. 11. Intrebare de mii de puncte : cine a jefiut si beneficiaza acum de minunata cladire ?????
Dragi cadre didactice, intorceti-va la cel care va dadea salariile de 2 ori pe an, la cel care si-a cladit posesiunile cu banii studentilor, la cel care este un visator, un poet si care va doreste fiindca este un tinar pensionar de UMF si de unde mai vine banutul?
ano  | #74319
La acestea se adauga si nesiguranta locurilor dumneavoastra de munca, incertitudinile legate de scolarizarea studentilor si de recunoasterea diplomelor absolventilor in lipsa unei conduceri legale, precum si de disparitia patrimoniului.


apoi ce dracu facem degeaba facultate ?
sorin  | #74320
din ce mormant a mai aparut si strigoiul asta de burlui,escroc dovedit si dat afara de la universitatea de medicina din iasi si pensionat fortat?
cauta si el un colegiu unde sa se numeasca rector?
vai de mama lor de masoni daca au astfel de jeguri urit mirositoare printre ei.
inchideti la loc scriul ca pute!
oama  | #74321
asa o mascarada si un teatru pentru prescolari nu s-a mai vazut din decembrie `89.

s-a format FSN apollonia
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012543 (s)