Titlurile zilei

Mesajul sfâșietor al unui medic ieșean după o gardă de 24 de ore printre pacienții infectați! Abdalla Bashir îndeamnă populația să se vaccineze. Doctorul: „Nu este timp de pierdut”

Publicat: 18 oct. 2021
Abdalla Bashir este medic primar chirurg de mai bine de 20 de ani la Spitalul General C.F. Pașcani
Medicul ieșean Abdalla Bashir a transmis pe pagina de Facebook un mesaj, imediat după ce a terminat garda de 24 de ore, despre situația infectărilor în spitalul în care lucrează și numărul foarte mic de persoane imunizate

Epuizat după o gardă de 24 de ore petrecută printre zeci de pacienți infectați, un medic din Iași a răbufnit și a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care își exprimă nemulțumirile. Abdalla Bashir este medic primar chirurg de mai bine de 20 de ani la Spitalul General C.F. Pașcani, unde a tratat sute de pacienți infectați cu COVID-19

Medicul ieșean Abdalla Bashir a transmis pe pagina de Facebook un mesaj, imediat după ce a terminat garda de 24 de ore, despre situația infectărilor în spitalul în care lucrează și numărul foarte mic de persoane imunizate. Acesta a mai rămas câteva ore la spital după program pentru a-și ajuta colegii, pentru că numărul de bolnavi este foarte mare. Medicul a mai precizat că sunt foarte puțini cei care ajung la spital și sunt vaccinați, iar el îndeamnă populația să se imunizeze împotriva COVID-19 și să nu mai asculte toate informațiile false din jur.

„Ies din gardă după 24 de ore, dar trebuie să mai intru în zona roșie de COVID-19 încă o dată înainte de plecare, să o ajut pe colega care urmează de gardă, pentru că dublura încă nu a venit, propabil din cauza navetei de la Iași. Avem foarte mulți bolnavi cu Covid și majoritatea sunt nevaccinați. Oameni buni, vă sfătuiesc să vă vaccinați și să nu ascultați tot felul de prostii”, a publicat pe pagina de Facebook Abdalla Bashir, medic primar chirurg la Spitalul General C.F.

Pașcani. În cadrul Spitalului C.F. Pașcani s-au înscris pe listele pentru campania de imunizare împotriva noului coronavirus circa 200 de angajați. Până pe data de 8 ianuarie 2021 s-au vaccinat 152 dintre cei înscriși. Unii dintre ei s-au răzgândit ulterior, din diverse motive personale.

„Sistemul medical ar trebui să investească mai mult în medici”

Reporterii „BZI” l-au contacat pe medicul Abdalla Bashir, iar acesta a explicat în detaliu ce a vrut să transmită prin mesajul pe care l-a scris pe rețelele de socializare imediat după ce și-a încheiat programul de muncă. Abdalla Bashir a precizat că nu este timp de gândit și că ar trebui ca toată lumea să se imunizeze cât mai repede. Medicul a trecut prin boală și spune că s-a imunizat cu primele doze și urmează și a treia.

„Eu abia am ajuns de la muncă după o gardă de 24 de ore. Ce am vrut eu să transmit prin mesajul postat pe Facebook este că e normal să alegi ce e bine și ce e rău pentru tine și să asculți ce îți spun cei din jur, dar în situația de acum nu este timp de pierdut. Trebuie să lăsăm lumea științifică să vorbească. Sistemul medical ar trebui să investească mai mult în medici, moral, iar cei care ne conduc să investească mai mult în oameni, pentru că trebuie educați. Dacă li se spune de 10 ori pe zi la televizor să nu se vaccineze, ei cred și așa fac.

Eu am avut Covid, m-am vaccinat, iar acum aștept să fac și doza 3. Ca medic, care a trecut prin toate valurile și care a cunoscut numeroase cazuri, vă spun că se vede diferența între un bolnav vaccinat și unul nevaccinat.

Peste 95 la sută din pacienți sunt nevaccinați, iar cei vaccinați sunt foarte puțini. Evoluția la cei imunizați este foarte bună, dar, din păcate, doar 2-3 sunt imunizați, în rest sunt pacienți cu forme foarte grave care devin din ce în ce mai grav. Eu nu sunt român, dar iubesc țara asta mai mult decât țara mea natală și îmi doresc ca oamenii să înțeleagă că nu e de joacă cu boala”, a declarat Abdalla Bashir, medic primar chirurg la Spitalul General C.F. Pașcani.

Abdalla Bashir lucrează la spitalul din Pașcani de mai bine de 20 de ani

Abdalla Bashir este de origine israeliană și a venit prima dată în România în anul 1976, când a început studiile de medicină aici. Douăzeci și trei de ani mai târziu, în 1999, a început să lucreze la Spitalul General C.F. Pașcani, unde a rămas până în ziua de azi. Acesta locuiește în municipiul Pașcani din județul Iași împreună cu familia sa. În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI” a fost prezentată povestea a șapte medici străini care s-au stabilit în Iași, lucrează de mai mulți ani în spitale de aici și au demonstrat că pot face performanță chiar dacă uneori au fost priviți cu scepticism de către colegii români. Unii dintre ei au ajuns pe vârfurile medicinei ieșene și nu numai.

Comentarii
 • majoritatea sunt nevaccinati zice dl doctor? Cam ce majoritate? De exemplu in UK erau vreo 55% nevaccinati internati. Adica vreo 45% vaccinati. Deci… de ce ajung vaccinatii in spital? Nu sunt imuni, protejati etc? Mars

 • @iesi esti un idiot, daca esti vaccinat, schema completa, ai 20% sanse sa faci boala cu simptome usoare si cca 4% sa ajungi la ATI daca ajungi in contact cu varianta Delta. Vezi ultimele studii din UK. Daca te simti asuprit ESTI LIBER sa pleci unde vrea muschiul tau, valabil pt. Toti antivaccinisti. Hai mars!

 • Doctorii sunt epuizați?, cum ei nefiind învățați marea majoritate de a lucra 8 ore, acum li se pare că fac minuni, nu domnilor sunteți plătiți regește din ban public făceți-vă treaba 8 ore cu simnt de responsabilitate.

 • Are dreptate „revoltat”. Cei vaccinati ajung in spital din cauza celor nevaccinati. La fel patesc si cei care se ard la plaja vara, se ard din cauza alora care nu folosesc crema protectoare iar aia cu insolatie o patesc pt ca nu poarta toata lumea palarie pe plaja! Logic level 5000.

  De aia toate tarile cu 70-80-90% vaccinati sunt in valul 4 (vezi Irlanda, vezi Singapore etc). De eficient ce e vaccinul impotriva carcalacului. Cum? Deci tarile cu vaccinati 80-90% sunt in valul 4? Da. Italia 80% vaccinati, Singapore 80% vaccianti, Irlanda 80% vaccinati etc. Nu mai zicem de campionii din Israel, care rup valul 4.

  Dar cine are nevoie de logica cand teroarea mediatica te domina complet? Executarea!

 • Care simt de responsabilitate sa fie la doctori??? Stiu o persoana care si-a facut testul la particular si a iesit pozitiv. A trimis pe cineva cu rezultatul, la medicul de familie pentru a-i prescrie reteta de tratament. Medicul de familie (TEPSANU SALOMIA DELIA) i-a sugerat persoanei sa mearga sa faca testul PCR la spital si apoi sa revina cu rezultatul. Ce fel de medic este cel care face asa ceva?? Cat de incult poti fi in astfel de cazuri?? Astia sunt medicii, cu ei defilam, asa au fot obisnuiti. Mare parte dintre ei nu fac mai nimic si iau o groaza de bani!!!

 • Are dreptate Kati,majoritatea doctorilor inainte de pandemie stateau 3-4 ore si pe urma plecau pe la clinicile lor private in gasca,normal ca acum li se pare ceva nemaipomenit de epuizant sa stea 8 ore cat dureaza programul.In loc ,dupa plecarea doctorului care raspundea de tine,era pus cate un ,,doctor,,rezident cunoscator de medicina pana la genunchiul broastei ,de multe ori pana si femeia de servici stia mai multe.E vizibil si pentru ultimul prost ajuns pe mana ,,doctorilor,,ca astia sunt acolo din cauza pilelor si relatiilor de rudenie avute in sistem,cu asemenea indivizi majoritari incompetenti si harbanisti e doar o chestiune de timp pana ce totul se duce in cap.

 • Dar ce inflatie de romani in sectiile de alarmologie, cetateanul de fata nu e decat un exemplu. Amin Zahra, Virgil Musta, Mahler, Rafila, oare ce sunt toti astia???

 • Bai @haha, bai vitelor, uitati-va la tv, pe net, unde vreti voi. Mergeti in plm la Urgente. Se moare de la COVID, bai oligofrenilor. Lasati norocul propriu ca nu v-ati imbolnavit si statisticele scoase din cur. Cand o sa dea craparea pe voi, o sa ocupati un loc la ATI pe care nu-l meritati, flegme proaste ce sunteti voi.

 • Doctorul Bashir iesise dintr-o garda de 24 de ore. Medicii care lucreaza in spitale au doua contracte cu spitalul: unul pentru norma de baza – 140 ore/luna si unul pentru garzi – <= 135 ore/luna. Daca le aduni inseamna ca un medic poate lucra intr-un spital pana la 275 de ore/luna perfect legal, in timp ce codul muncii zice 160h/luna. Tare mi-ar placea sa lucrez 8h/zi, dar pentru ca fac garzi ajung sa lucrez si ziua si noaptea si in weeh-end-uri si de sarbatori, 200 de ore/luna, cu tot cu plecatul de la ora 12. De oboseala nu mai spun.

 • dar pentru o garda de wekend primesti vreo 1500 lei x 3 garzi=4500lei iar pentru o garda normala 750leix3 garzi=2250lei deci pentru cele 6 garzi lunare primesti6750 leiplus salariul pentru cele 140 de ore.

 • Pai nu este timp de pierdut, are si un termen asta blockchain wo060606, moneda digitala, banii palpabili vor disparea.
  Trebuie la termen,avem un termen si presati oile. da ce facem ?
  Marcarea oilor.

 • Faptul ca se moare de la covid nu are absolut nicio legatura cu faptul ca vaccinatii (imunizatii:)))) se infecteaza din cauza nevaccinatilor

  Da voi credeti elitistilor in continuare

 • Nu, prostane, este vorba de nevaccinatii care blocheaza tot sistemul medical dupa ce au zis ca vitele ca pe ei nu-i atinge nimic. Spitalele, ambulantele, cadrele medicale sunt suprasolicitate din cauza lor. Din pacate se imbolnavesc si vaccinatii care au sistem imunitar slab, tot de la vitele nevaccinate. De copii, nici nu mai spun.

 • Vaccinați-vă nebunilor nu o mai ascultati pe sosoaca decat ca ramai fara un membru drag mai bine faci un vaccin va e frica ca va moare P. U. L. A sau ce kkt.

 • Ce curios nume „”Romănesc „”” are si acest medic😥 e de plans fratilor , ne conduc , arabi , nemti, ….
  ne trateaza, musulmani , UNDE E POPORUL RAMAN , SPECIALISTII, MEDICII
  AU FUGIT TOTI
  PRIMIM ORDINE DOAR DE LATRADATORI????
  TREZESTE TE POPOR ROMAN , PANA MAI E LOC

 • Criminalii de medici ar trebui sa trateze ,sa salveze bolnavii, ceea ce nu se mao intampla
  CE NUME PUR ROMANEDC ARE ACEDT MEDIC , E FRATELE ARAHAT CEL MIC ???🤣

 • Nu știu cum de te mai răbda Dumnezeu pe pământ.Ai citit Contitutia României?daca nu, citește fraiere/o.Dezbina și vei cuceri” sloganul actualilor guvernanți .

Adauga un comentariu